Zvočniki za brezhiben zvok

Veste, kaj potrebujete za brezhiben zvok? Morda bi si mislili, da so dovolj že osnovni zvočniki ali kar slušalke, a v resnici imamo nekoliko bolj zahtevno delo, če želimo res uživati v kar najbolj kvalitetnem zvoku, ki ga lahko dobimo. Že res, da se večina ljubiteljev glasbe lahko brez slabe volje sprijazni tudi z nekaterimi pomanjkljivostmi, a vseeno se splača poznati različne možnosti, ki jih imamo na voljo, če želimo svojo izkušnjo še nadgraditi.

Visoko kvaliteto ponujajo aktivni zvočniki

Na prvi pogled izgleda vsak zvočnik precej podoben vsem drugim, nenazadnje vsi opravljajo enako nalogo. Takoj prepoznamo le nizkotonske enote, ki so na videz nekoliko drugačne. Verjetno pa ne bomo vedeli, ali imamo opravka s pasivnimi ali aktivnimi zvočniki, če se o tem ne pozanimamo. Pa tudi v primeru, da so nam pasivni in aktivni zvočniki že znani, morda ne bomo prepoznali razlike.

Čeprav so si zvočniki na videz podobni, se med njimi pojavljajo velike razlike. Aktivni zvočniki imajo drugačen potek zvočnega signala, ki pride iz predvajalnika oziroma glasbila. Glavna razlika je v tem, da ima vsak zvočnik svoj ojačevalnik, kar omogoča več nadzora nad zvokom, zvočniki nam lahko ponudijo bolj kvaliteten zvok, pogosto so tudi enostavnejši za uporabo in ne potrebujejo dodatne opreme. Pasivni zvočniki imajo ločen ojačevalnik, ki posreduje signal v obliki, kot ga dobi od vira. Tako ne moremo v celoti izkoristiti zvočnikov, ki imajo različne enote za visoke, srednje in nizke tone, zvočna reprodukcija ne bo tako natančna.

Kakšne zvočnike torej izbrati? Ponudba na https://www.digitalija-shop.si/sl/shop/zvocniki/aktivni-zvocnii/ predstavlja zbirko aktivnih zvočnikov, še veliko več izbire pa je med pasivnimi zvočniki. Na papirju imajo aktivni zvočniki mnoge prednosti, so pa seveda tudi dražji, obenem je ponudba nekoliko bolj omejena. Za večino domačih uporabnikov je smiselna izbira pasivnih zvočnikov, medtem ko se aktivni zvočniki priporočajo strokovnjakom, ki potrebujejo kvalitetno opremo, kot tudi pravim avdiofilom, ki želijo iztisniti kar največ iz svojega multimedijskega centra.

zvočniki

Kaj pa brezžični zvočniki?

Vedno bolj priljubljeni so brezžični zvočniki, ki so spet na voljo v različnih oblikah. Tu imamo raznovrstne zvočnike, med katerimi obstajajo ogromne razlike. Verjetno takoj pomislimo na prenosne zvočnike, ki so namenjeni predvsem predvajanju glasbe s pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav. To so Bluetooth zvočniki, ki so zelo kompaktni in praktični za uporabo, ne izstopajo pa s kvaliteto zvoka, globino ali glasnostjo. Namenjeni so uporabi na poti in na terenu, svoje delo v takšni situaciji odlično opravljajo, ne morejo pa konkurirati večjim zvočnikom, ki ciljajo na kvaliteto zvoka, ne toliko na mobilnost.

Ravno zato proizvajalci pripravljajo tudi druge rešitve, ki odgovarjajo na potrebe tistih, ki potrebujejo brezžični zvočnik v drugem okolju. Nenazadnje lahko takšno opremo tudi fiksno namestimo, ni nujno, da gre vedno za prenosne zvočnike. Brezžični zvočniki so zelo praktični pri ureditvi domačega kina, zvočniki za prostorski zvok morajo biti optimalno razporejeni po prostoru, pri tem pa gotovo ne želimo imeti opravka z dolgimi kabli, ki lahko prinašajo razne težave. V takšni situaciji brezžični zvočniki ponujajo številne prednosti, zelo enostavno jih namestimo na optimalno pozicijo, tudi kasneje jih lahko prilagajamo, da dobimo kar najboljši učinek prostorskega zvoka.

Priljubljeni brezžični zvočniki so tudi pametni zvočniki, ki delujejo kot digitalni asistenti. Tudi to je pravzaprav brezžični zvočnik, ki ima vgrajen tudi pametni sistem za prepoznavanje govora. Takšne rešitve se včasih uporabljajo za vzpostavitev večjega hišnega sistema z brezžičnimi zvočniki v več prostorih. Tehnologija nam na tem področju ponuja izredno širok nabor različnih rešitev, ki jih je možno dobro prilagoditi vsakemu okolju. Spet pa so v ospredju predvsem lastnosti samih zvočnikov, saj še vedno pričakujemo, da bo oprema odlično delovala in ponudila kakovosten zvok. Če imamo pravo opremo in jo znamo dobro izkoristiti, bomo deležni izvrstne izkušnje.

brezžični zvočniki

Pogoji poslovanja
envelope