Zakaj za tisk fotografij izbrati strokovnjake?

V času naprednih fotoaparatov, digitalnih kamer, predvsem pa pametnih telefonov z izvrstnimi fotoaparati, imamo praktično vsak pomemben trenutek svojega življenja ujet v fotografijah, ki jih zajemamo kar vsakodnevno. Ravno zato imamo ogromno fotografij, ki jih hranimo na spominskih karticah in računalniških diskih. Le kakšnih deset let nazaj smo zajemali fotografije na film, ki ni imel neomejene kapacitete in ga je bilo treba razviti, če smo želeli zajete podobe zares občudovati. Tudi danes je tisk fotografij seveda še vedno možen, zdi pa se, da ni tako priljubljen. Nenazadnje lahko fotografije gledamo kar na računalniškem zaslonu, kjer ne zasedajo prostora in nanje ni treba posebej paziti.

Vseeno pa je pametno nekatere fotografije natisniti in hraniti tudi v takšni obliki. Še vedno lahko naredimo cel album ali pa pripravimo kakšne druge izdelke, recimo fotoknjige. Tu imamo na voljo različne rešitve, ki nam ponujajo odlično končno izkušnjo. Za tisk fotografij se odločamo predvsem pri tistih fotografijah, ki imajo večjo vrednost, gre recimo za poročne fotografije, fotografije otrok, kakšne pomembne obletnice in druge dogodke, ki jih želimo ohraniti v spominu. V takšnih primerih je še vedno zelo pomembno, da imamo pri sebi kvalitetne fotografije, ki bodo vedno znova obujale spomine na takšne dogodke. Da bomo s fotografijami res zadovoljni, se jih splača naročiti pri uveljavljeni tiskarni.

Na voljo imamo več možnih rešitev, nenazadnje je možno tiskanje fotografij tudi na domačem tiskalniku. Se bo pa profesionalna izvedba verjetno bolje obnesla, poleg tega tudi ni pretirano draga. Enostavno lahko naročimo poljubno število fotografij v standardnih velikostih, pogosto imamo na voljo tudi širok nabor drugih možnih izdelkov. Tako bodo prišli na svoj račun tudi zahtevnejši naročniki, ki želijo pripraviti kakšno stensko dekoracijo, fotoknjige, koledarje in podobno. Vse to ponuja profesionalna tiskarna za tisk fotografij.

Tisk fotografij bo ohranil naše spomine, fotografije pa bomo dejansko občudovali, ne le hranili na spominski kartici

Koliko stane tisk fotografij?

Velika prednost profesionalnih tiskarn je ta, da lahko ponudijo zelo ugodne storitve. Običajne fotografije lahko dobimo že za nekaj centov na kos. Postopki tiskanja so namreč v veliki meri avtomatizirani, material je dokaj poceni, dela pa ni veliko. Tako lahko pričakujemo, da bo možno običajno fotografijo natisniti že za kakšnih 15 centov, odvisno od tiskarne in njihovega cenika. Verjetno pa bo tisk fotografij ponudil še celo vrsto drugih formatov in tudi drugih izdelkov, ki imajo drugačno ceno.

Fotografije lahko naročimo v različnih formatih. Najcenejši so standardni formati, ki ustrezajo tudi foto albumom. Fotografije običajno merijo 10x15 cm, večji format sega 13x18 cm. Takšne fotografije lahko dobimo zelo poceni. Če želimo imeti večje fotografije, bo cena precej višja, že za format 20x30 je treba recimo plačati kakšen evro. Verjetno bo profesionalna tiskarna ponudila še druge izdelke, recimo posterje, ki imajo večje dimenzije in seveda višjo ceno.

Dodatna ponudba, ki spremlja tisk fotografij

Dodatna ponudba je velika prednost, ki jo imajo dobre tiskarne. Sam tisk fotografij lahko dopolnimo še z nekaterimi drugimi storitvami. Nenazadnje lahko že pri fotografijah najdemo nekaj več izbire, najprej med različnimi dimenzijami, nato pa tudi med različnimi možnostmi obdelave. Izdelamo lahko fotografije z različnim finišem na površini, predvsem se odločamo med mat in sijaj premazi. Priljubljena storitev je tudi tisk fotografije na platno, ki je lahko nadvse lepo darilo ali okrasek vaše sobe. 

A prav tako lahko na istem mestu pogosto najdemo še druge storitve, kot se spodobi za dobro tiskarno. Lahko recimo ponujajo tiskanje diplomskih nalog, da se bomo lahko fotografirali pred univerzo ob podelitvi diplome. Lahko naročimo tudi posterje in drugo stensko dekoracijo. Velik hit so fotoknjige, naročimo lahko koledarje, razglednice in razne druge verzije fotografij. Tudi darila lahko pripravimo na ta način. Ponudba je zelo široka in tudi zelo dobrodošla, saj lahko pri enem ponudniku opravimo tako tisk fotografij kot tudi druge naloge, ki jih imamo pri tiskanju. Res je sicer, da bomo za tiskanje diplomskih nalog in knjig verjetno zelo premišljeno iskali pravega ponudnika, a čisto možno je, da bo to tiskarna, ki ob tem ponuja tudi tiskanje fotografij in podobnih zadev.

Tisk fotografij odpira več možnosti, pripravimo lahko tudi albume in fotoknjige

Tudi v večjih tiskarnah je lahko tisk fotografij enostaven

Za enostavne naloge, kot je tisk fotografij, radi izbiramo kakšne manjše tiskarne ali pa se dela lotimo kar sami. Običajno za takšno delo ne izbiramo večjih tiskarn, ki se ukvarjajo s tiskanjem knjig, časopisov, letakov in drugih tiskovin v večjih nakladah. A prav pri teh ponudnikih lahko pričakujemo odlično izkušnjo, sploh če je to spletna tiskarna, ki omogoča naročila preko spleta. Za fotografije potrebujemo ravno takšnega izvajalca – fotografije enostavno oddamo preko spletnega vmesnika, kjer določimo tudi podrobnosti glede naročila. Tudi plačilo opravimo na daljavo, nato dobimo fotografije v nekaj dneh na dom.

Ugledne tiskarne imajo odlično urejene procese naročila in tiskanja fotografij. Poleg tega lahko spletna tiskarna ponuja tudi možnost naročila drugih tiskovin, kar se prav tako splača izkoristiti. Pričakujemo lahko odlično izkušnjo in kakovostne končne izdelke, in to za presenetljivo nizko ceno. Če se zanimamo za tisk fotografij in cenimo visoko kvaliteto, je to kar prva možnost, ki nam pride na misel – zelo verjetno bomo z njo tudi zelo zadovoljni.

Pogoji poslovanja
envelope