Za naslednje počitnice si privoščite najem plovila!

Dopustovanje je vedno zanimivo in zabavno, predvsem pa sprostitev in počitek. Sploh, če se odločimo za dopust ob morju. Gotovo ciljamo na to, da bomo čim več časa preživeli na plaži v senci, pa tudi v morju, kjer se lahko ljub visokim temperaturam nekoliko osvežimo.

Takšne izkušnje so znane vsem, ki so si že privoščili dopust ob morju. Čisto drugačna izkušnja pa nas čaka, če se odločimo za dopustovanje na morju. Cel dopust lahko preživimo na morskih valovih, kar nam omogoča najem plovila. To je izvrstna možnost za tiste, ki želijo doživeti kaj novega in svoje počitnice še nekoliko bolj začiniti.

Gotovo se počitnic že veselimo, še bolj nestrpno pa jih bomo čakali, če imamo rezervirano plovilo in imamo dober načrt za plovbo po odprtem morju. Tu se takoj odprejo neštete možnosti, ki jih najdemo pri ponudnikih plovil. Seveda pa imamo tudi sami dokaj proste roke pri načrtovanju oddiha. Izbiramo med različnimi vrstami plovil, oblikujemo lahko tudi različne programe, ki vključujejo plovbo in postanke v pristaniščih. Že načrtovanje bo zelo zanimivo, saj si lahko privoščimo veliko svobode – nismo omejeni na prometne povezave, prav tako ni treba iskati hotelov in restavracij. Za vse to poskrbi najem plovila z all-inclusive ponudbo. 

Glavni pogoj za brezskrbne počitnice na jadrnici ali na drugem plovilu je seveda to, da imamo v prvi fazi ustrezen izpit za čoln, ustrezno plovilo in lahko izkoristimo tudi spremljevalno ponudbo ob najemu. Tu je ključna izbira pravega ponudnika, običajno se odločimo kar za agencijo.

Agencija za najem plovila

Lastniki jadrnic in drugih plovil niso stalno na morju, nekateri svoja plovila dokaj redko uporabljajo. Poleg tega so plovila pogosto tudi v lasti kakšnih drugih oseb ali organizacij, ki opravljajo kakšne dejavnosti na morju. Raznovrstni lastniki torej lahko ponudijo svoja plovila v najem preko poletja. Ne bomo pa iskali ponudbe za najem plovila pri njih, temveč se bomo raje obrnili na agencijo, ki ima zbrano ponudbo takšnih lastnikov.

Agencija na enem mestu združuje vse možnosti, ki jih dobimo pri posameznih ponudnikih plovil, včasih ima tudi svoja plovila ali pa ponudbo, ki je drugje ne bi mogli dobiti. To je izvrstno, saj lahko na enem mestu brskamo po izredno široki ponudbi, v kateri bomo gotovo dobili prav tisto, kar iščemo. Posebej atraktiven je za večino dopustnikov najem jadrnice, našli pa bomo še mnoga druga plovila. Med drugim so na voljo luksuzne jahte, katamarani, motorni čolni in podobno. 

Za najem plovila lahko izberemo tudi katamaran

Ravno zato se odločimo za agencijo, ki lahko s svojo ponudbo odgovori na povpraševanja širokega občinstva. Brez težav bomo našli pravo rešitev, seveda pa se moramo odločiti za pravo agencijo. Največ sreče bo tam, kjer najdemo tudi največ plovil in največ povpraševanja.

Najem plovila na Hrvaškem

Največ ponudbe ima za najem plovil Hrvaška. Ta država ima namreč dolgo obalo, ki je izredno priljubljena med obiskovalci z vsega sveta. Veliko povpraševanja je tudi za ogled slikovite obale na plovilu, zato se je ta ponudba dobro razvila.

Agencije, ki predstavljajo ponudbo za najem plovila na Hrvaškem, združujejo opcije številnih lastnikov. Dobimo zelo razgibano ponudbo, poleg tega pa lahko pričakujemo, da bomo deležni odlične izkušnje tudi pri drugih nalogah ob najemu. Za najem plovil Hrvaška ponuja atraktivno ponudbo, bo pa treba opraviti nekaj nujnih postopkov, da pridemo do svojega plovila, prav tako bo treba seveda odšteti nekaj denarja. 

Večje agencije so zelo prijazne do svojih strank. Ponudba je zelo pregledno predstavljena in navedeni so vsi potrebni podatki. Pogosto dobimo na istem mestu tudi bogato dodatno ponudbo, recimo skiperja, hostese, hrano in pijačo ter dodatno opremo in podobno. Še bolj pomembno je to, da lahko vse postopke opravimo enostavno in na daljavo. Za najem plovila bo treba izpolniti nekaj dokumentacije, da rezerviramo plovilo in termin. Agencija lahko spravi plovilo do želenega pristanišča, kjer ga ob dogovorjenem času prevzamemo. Pomaga tudi pri drugih obveznostih, vse to običajno kar na daljavo.

Koliko stane najem plovila?

Tiste, ki se zanimajo za najem plovila, gotovo zanima tudi podatek o tem, kakšna bo cena. Predvsem za najem jadrnice Hrvaška ponuja zelo ugodne cene, medtem ko so kakšne jahte seveda izredno drage, tudi če si jih izposodimo le za kratek čas.

Za najem jadrnice bo treba odšteti manj kot 100 evrov na dan, kar je odlična cena in dobro odgovarja na interese tistih, ki nimajo posebej visokih zahtev. Za to ceno seveda dobimo dokaj osnovno jadrnico, a že takšna plovila imajo lahko tri ali štiri kabine in sprejmejo kakšnih osem ljudi. Tako ima za najem jadrnice Hrvaška izredno ugodno ceno, je pa ponudba zelo razgibana in lahko dobimo tudi dražje jadrnice.

Najem plovila ponuja čudovito izkušnjo na počitnicah

Višje so cene pri drugih plovilih, a spet je cenovni spekter širok in je najem plovila lahko precej ugoden. Lahko pa seveda izberemo večji luksuz in se na morje zapeljemo s katamaranom ali jahto za več tisoč evrov na teden. Če preračunamo cene in jih primerjamo z dopustovanjem v hotelu, je končni strošek precej ugoden, sploh za večjo skupino ljudi. 

Pogoji poslovanja
envelope