Vse kar morate vedeti o avtomatskih drsnih vratih!

Enostavno si lahko predstavljamo situacijo, ki se nam je zgodila že neštetokrat. Ravno smo se vrnili iz nakupovanja in roke imamo polne vrečk, košar in skoraj povsod imamo še kaj nekam zataknjeno, da bi ja lahko odprli vhodna vrata, kajti do avta iti dvakrat je seveda nekaj, kar je izjemno nepraktično, še posebej, če parkiramo daleč od vhodnih vrat. Takrat bi nam najbolj prav prišla vrata, ki se sama odpirajo.

Vrata, ki se samodejno odpirajo ali pametna vrata niso prav nobena novost, poznamo jih namreč že kar precej časa, vendar se nikoli niso preveč uveljavila v stanovanjskih hišah, razen mogoče na mestu vhodov v večstanovanjske hiše.

V tej vlogi največkrat nastopajo drsna vrata, ki delujejo popolnoma enako kot vsa ostala pametna vrata.

Kako delujejo pametna vrata?

Celoten sistem deluje na senzorje, tako da ni nevarnosti, da bi se vrata nenadno zaprla, medtem ko se kdo nahaja ravno med njimi, prav tako pa ne smemo pozabiti, da imajo prav vsa pametna vrata, pa naj bodo to drsna vrata, ali navadna, bolj klasična, vrata s krili, vgrajen mehanizem, ki nam omogoča, da jih tudi ročno odpiramo ali zapiramo, saj mora sistem seveda delovati tudi takrat, ko v stavbi ni elektrike.

Pametna vrata, še posebej v različici, ki posnema drsna vrata, so najbolj uporabna za prostore, ki jih dostopajo ljudje, ki so gibalno ovirani, saj je odpiranje in zapiranje vrat za marsikatere lahko težavno, prav tako pa je manevriranje okoli vratnega krila lahko dodatno oteženo.

Pametna vrata nam prihranijo delo z odpiranjem vrat, saj se odprejo popolnoma sama.

To, da imamo nameščena pametna vrata zagotavlja, da imajo prav vsi vedno dostop do vseh prostorov, dejstvo, da delujejo kot drsna vrata pa omogoča to, da prihranimo veliko prostora in omogočimo tistim, ki se težje premikajo ,da jim ni treba premikati vozička ali hojice v čudne smeri, da bi se lahko vrata odprla.

Kaj zmorejo pametni mehanizmi?

Drsna steklena vrata imajo že sama po sebi nekatere prednosti, zaradi katerih so zelo priljubljena v poslovnem okolju. Steklena vrata so kot nalašč za to, da prepuščajo nekaj dodatne svetlobe, predvsem pa lahko mimoidoči pogledajo v notranjost in se odločijo za obisk.

Drsni mehanizem pri tem pomaga, saj omogoča elegantno odpiranje in zapiranje vrat. Kakšno vlogo imajo pri tem pametni mehanizmi?

Pametna vrata pomagajo predvsem upravitelju, ne nujno uporabnikom oziroma obiskovalcem. Na ta način je namreč možno upravljati vrata in prilagajati njihovo delovanje. 

Drsna steklena vrata so običajno nameščena na elegantnem drsnem mehanizmu, ki ima električni pogon za samodejno odpiranje in zapiranje. Pametni sistem omogoča podrobno prilagoditev delovanja tega mehanizma, nadzorujemo lahko tudi zaklepanje, pa tudi druge funkcije lahko prilagodimo situaciji.

pametna-notranja-vrata
Pametna vrata so uporabna v domačem okolju kot tudi v poslovnem svetu.

Če k temu dodamo še naprednejše opcije, recimo kamere za nadzor nad vhodom ali pametni domofon za dvosmerno komunikacijo, postanejo vrata popolno orodje za popoln nadzor nad poslovnim prostorom.

Napredni pametni mehanizmi omogočajo podrobno nastavitev delovanja vrat, urnike odklepanja in zaklepanja, različne možnosti odklepanja in odpiranja ter druge prilagoditve uporabe.

Dobro se obnesejo tudi steklena vrata

Pri izbiri notranjih vrat je treba biti pozoren zlasti na vrsto materiala, iz katerega so  narejena. V veliki meri se uporabniki še vedno najraje odločajo za lesena vrata, ki jih kombinirajo tudi s steklom.

A pri tem je treba biti pozoren tudi na drevesno vrsto. Po drugi strani pa so vse bolj priljubljena tudi steklena notranja vrata. 

Steklena notranja vrata na trgu lahko izbirate v več različicah. Med bolj zaželenimi so drsna steklena vrata, ki so zlasti dobrodošla za manjše prostore. Pri uporabi ne zavzamejo nobenega dodatnega prostora. 

Steklena notranja vrata so primerna za vrsto prostorov, uporabniki pa se najpogosteje odločijo za kuhinjska, spalniška, kopalniška steklena vrata, prav tako so priljubljen del dnevne sobe. 

Steklena notranja vrata se dobro obnesejo tudi zato, ker z njimi ohranjamo veliko svetlobe, kar lahko zelo vpliva na samo udobje bivanja. 

Ne pozabite na drsna vrata

Drsna vrata, ki jih najdemo na tržišču, so lahko izjemno kvalitetna ali pa tudi ne. Pri nakupu moramo biti tako zelo pozorni, kaj kupujemo. Natančno moramo preveriti vse karakteristike, ki so zapisane v specifikaciji, saj bomo le tako lahko vedeli, kaj točno kupujemo. Strokovnjaki za drsna vrata pravijo, da moramo biti pozorni na vodila.

Drsna vrata nekaterih ponudnikov imajo namreč plastična vodila, ki niso najbolj kvalitetna. Če želimo vrata z dolgo življenjsko dobo, moramo izbrati kovinska vodila, ki so veliko bolj trpežna. Material iz katerega so vodila mora biti nerjaveč, da nam v primeru vlage ne bi zarjavel, saj bi tako posledično imeli težave z odpiranjem in zapiranjem drsnih vrat.

steklena-notranja-drsna-vrata
Drsna vrata lepo popestrijo okolico in poskrbijo za veliko naravne svetlobe.

Drsna vrata so lahko lesena ali steklena. Če kupujemo steklena drsna vrata moramo paziti, da bodo dovolj debela in da bodo imela ustrezno debelino profilov in vodil. V kolikor vsi mehanizmi ne bodo optimalno delovali, se naša nova vrata ne bodo lepo odpirala in zapirala, ampak se bodo zatikala. To pa je pri težkih steklenih vratih lahko velik problem.

Notranja drsna vrata po akcijski ceni

Notranja drsna vrata lahko kupimo tudi po zelo ugodni akcijski ceni. Pomembno je, da smo pred nakupom pozorni, ali imajo določeni saloni z notranjimi vrati kakšne akcije. Navadno se akcije pojavijo v točno določenih delih leta. Vsekakor bomo vrata dobili znižana oziroma po sejemskih cenah, če bomo po ponudbo dejansko odšli na sejem.

Notranja drsna vrata si tako z malce iznajdljivosti lahko precej hitro približamo in jih naredimo bolj dostopna. Če v splet vpišemo drsna vrata, lahko poiščemo veliko spletnih trgovin, kjer ponujajo ogromno vrst notranjih drsnih vrat po ugodnih cenah. Vsekakor se moramo pred naročilom pozanimati ali so predstavljena vrata resnično kvalitetna, saj so na žalost določene internetne strani nepoštene in prodajajo izredno slaba notranja drsna vrata.

Pogoji poslovanja
envelope