Viličar je nadvse praktičen - kako izbrati primernega?

Viličar je namenjen razkladanju in nakladanju tovora

Viličarje uvrščamo med delovne stroje, ki so zadolženi za razkladanje, nakladanje in transport tovora. Največja razlika se med viličarji pojavi že v njihovem izgledu, zmogljivostih, vrsti pogona ter seveda namembnosti. Ne glede na to, za kaj se viličar uporablja, je pomembno, da je dovolj zmogljiv in zanesljiv, da bo svoje delo dobro opravil. Vendar to še vedno ni dovolj! Nakup kakovostnega viličarja nam nič ne koristi, če ne bomo poskrbeli tudi za redne servisne preglede.

Če se odločamo za nakup viličarja, je to vsekakor pomemben korak, ki zahteva od nas temeljit razmislek. V prvi vrsti je potrebno pomisliti kakšne so naše potrebe, nato pa izbrati najbolj primernega ponudnika pri katerem bomo viličar kupili. Najhitreje to storimo kar preko spleta, kjer je ponudba resnično zelo pestra, ravno zaradi tega pa previdnost nikoli ni odveč. Če potrebujemo viličar le občasno, se nam v tem primeru vsekakor bolj splača, da ga najamemo.

Rabljeni viličar je odlična rešitev, če ga kupite pri preverjenemu ponudniku

Upravljanje z viličarjem je vse prej kot enostavno. O tem, kako zahtevno je to lahko, govori že podatek, da je za njegovo upravljanje potrebno opraviti tečaj in izpit za viličarja. Če tega nimamo, potem nismo kvalificirani za delo z viličarjem, ne glede na to ali je nov ali rabljeni viličar. Viličarji se med seboj zelo razlikujejo. Lahko imajo pogon na plin, elektriko ali pa imajo motorje z notranjim zgorevanjem. Ne glede na to, pa je pomembno, da so viličarji dovolj zmogljivi in kakovostni.

Ker pa je nakup novega viličarja za marsikoga velik finančni zalogaj, zato poišče druge alternative. Rabljeni viličar je vsekakor dobra rešitev, vendar le, če je viličar dobro ohranjen in še vedno brezhiben ter deluje nemoteno. Pri izbranem ponudniku lahko kupite rabljeni viličar, ki je generalno obnovljen, kar pomeni, da dobite tudi vso tehnično dokumentacijo v smislu tehničnih pregledov, obratovalnega dovoljenja in garancije.

Ročni paletni viličar je večkrat na voljo tudi na različnih spletnih straneh, kjer prodajajo različne delavne stroje. Kupimo ga lahko tudi na portalu, kjer prodajajo rabljene avtomobile, saj imajo ta tudi razdelek, kjer predstavljajo rabljene viličarje. Dobra stan spleta je ta, da si pred nakupom lahko hitro pregledamo vso ponudbo in šele nato pokličemo določenega prodajalca.

Ročni paletni viličar je na spletu lepo predstavljen, kar nam omogoča, da si že pred nakupom naredimo prestavo o tem kaj nam določen model ponuja. Brez dobre spletne trgovine je dandanes skoraj nemogoče delovati, saj se ljudje za vsako stvar obračajo ravno na spletne brskalnike in upajo, da bodo z malo sreče dobili primeren model.

Ročni paletni viličar si moramo nato ogledati tudi v živo. Včasih se namreč zaradi ugodne cene prenaglimo in ne preverimo vsek navedenih karakteristik, ki jih tudi zaradi nepoznavanja lahko nevede izpustimo. Pomembno je torej, da se pred odločitvijo posvetujemo s prodajalcem ter s serviserji, ki dobro poznajo predstavljen model. Le tako se bomo zagotovo odločili za pravega.

viličarji

Prodaja viličarjev preko spleta

Prodaja viličarjev poteka tudi preko različnih spletnih strani, kjer so lepo in natančno predstavljeni vsi modeli. Modeli različnih proizvajalcev imajo velikokrat tudi različne prednosti oziroma pomanjkljivosti. Splet nam nudi odlično opcijo primerjanja izdelkov. To je odličen način, da z enostavnim klikom na izdelek, o njemu izvemo vse.

Prodaja viličarjev na pletu je v porastu, saj je izredno enostavna. Po ogledu modelov, ki so na voljo v določeni spletni trgovini, je dobro, da prodajalca pokličemo in ga povprašamo o možnostih popusta ter o vseh prednostih posameznega tipa viličarja.

Prodaja viličarjev preko interneta je odlična tudi zato, ker je v primeru, da je viličar na zalogi v skladišču, dostava izvedena v rekordnem času. Tako bomo v roku parih dni imeli na dvorišču podjetja nov viličar.

Kakovostni viličarji z dolgo življenjsko dobo

Pri viličarjih pogosto pazimo predvsem na to, da izberemo zanesljive in vzdržljive naprave. Ta oprema je namreč pri delu izpostavljena različnim obremenitvam, uporabljamo jo redno in v različnih okoljih, tako pa ne moremo vedno računati na povsem brezhibno delovanje. Najbolj lahko na končno izkušnjo in dolgoročno zadovoljstvo vplivamo z izbiro kakovostnega viličarja, ob uporabi pa moramo stalno skrbeti tudi za vzdrževanje in servis viličarja. S takšno kombinacijo lahko pričakujemo zelo dolgo življenjsko dobo.

Viličar Linde je priljubljena izbira

Ključnega pomena je kakovost viličarja, ki mora biti pripravljen na vse obremenitve, s katerimi se bo soočil. Priporočljiva izbira je viličar Linde, saj je ravno to znamka, ki ji zaupa velik delež zahtevnih uporabnikov na tem področju. Viličar Linde gotovo prinaša visoko kakovost in zanesljivost pri zahtevnem delu, še posebej če se odločamo med napravami iz višjega kakovostnega ranga, kjer ponudba tega proizvajalca še posebej izstopa. Z izbiro dobrega viličarja smo že na dobri poti do tega, da bomo lahko napravo z odličnim učinkom uporabljali zelo dolgo časa, tudi če imamo predvidene kakšne večje obremenitve. Viličar Linde je vsekakor dobra izbira, lahko pa najdemo kakovostne viličarje tudi pri drugih proizvajalcih.

Izhodiščne odlike viličarjev pa na dolgi rok hitro zbledijo v primerjavi s pomenom, ki ga ima servis viličarja. To je vsekakor ključna storitev za dolgoročno zadovoljstvo, saj si ne moremo predstavljati, da bo viličar nemoteno deloval, če ne bomo zanj dobro skrbeli. Nekaj gotovo lahko postorimo že sami, predvsem s previdno uporabo in rednimi vzdrževalnimi posegi. Pametno pa je servis viličarja prepustiti profesionalcem, ki se na svoje delo spoznajo. Ne gre le za menjavo olja in pregledovanje ključnih elementov, temveč za celovito pripravo naprave na dolgoročno delo v zahtevnih pogojih. Tako je servis viličarja ključna storitev, ki vpliva na življenjsko bodo naprave in na končno izkušnjo uporabnika pri delu.

 

 

 

Pogoji poslovanja
envelope