Trampolin in igre na prostem

Lepi dnevi preko celega toplejšega dela leta kar vabijo na prosto, kjer imamo na voljo celo vrsto zanimivih in zabavnih aktivnosti za preživljanje prostega časa. Predvsem otroci zelo hitro dobijo ideje za zabavo v družbi, pa tudi sami se hitro zamotijo. Še lažje, če imamo na voljo tudi nekaj posebne opreme, ki nam odpre še dodatne možnosti za zabavno rekreacijo na svežem zraku. Tu imamo na voljo kar nekaj priljubljenih rešitev, med katerimi gotovo velja izpostaviti tudi trampolin. To je izvrstna ideja za praktično vsako okolje, kjer imamo na voljo dovolj prostora, da par kvadratnih metrov odmerimo za takšno opremo.

Kar zanimivo je, kako zabavno je lahko poskakovanje na prožni ponjavi. Tudi če ne počnemo nič drugega, bo ta enostavna aktivnost že navdušila tudi tiste, ki so sicer precej zahtevni pri svojih rekreacijskih dejavnostih. Za otroke je trampolin pravi hit, rade volje pa se bodo tem radostim prepustili tudi odrasli, če oprema to dopušča. Ključnega pomena je torej to, da najdemo kvalitetno opremo, ki je dobro prilagojena načrtovanim obremenitvam.

Na voljo imamo seveda tudi drugo posrečeno opremo za aktivno preživljanje prostega časa okoli hiše. Nekatere ideje so povsem preproste in ne potrebujejo veliko dodatne opreme, druge pa znajo biti precej kompleksne, morda gre za prave športe s podrobnimi pravili. Vse te opcije se splača raziskati, saj bomo med njimi bržkone našli tudi nekaj zase. Otroci bodo hitro našli zabavne aktivnosti, pa tudi odrasli se bodo morda prav s pomočjo takšne opreme raje spravili na zrak.

Trampolin je posrečen na domačem vrtu, a tudi na plaži in drugod

Katera zabavna oprema še spremlja trampolin?

Pri izbiri opreme za popestritev domačega vrta imamo povsem proste roke in lahko se odločamo med mnogimi zelo posrečenimi možnostmi. Ena je seveda trampolin, ki je univerzalna rešitev za praktično vsako situacijo. Še zdaleč pa ni edina.

Precej priljubljene in predvsem zelo enostavne so recimo gugalnice. Gugalnica za otroke je lahko izredno posrečena popestritev domačega vrta ali dvorišča, saj jo enostavno namestimo na drevo ali na kakšno drugo ustrezno mesto. Otrokom ponuja obilo veselja in zabave, tako v družbi kot samostojno. A prav tako je lahko gugalnica povsem primerna tudi za odrasle. Pogosto se sicer odločamo za nekoliko bolj prilagojene variante, kot je recimo gugalnica gnezdo. Ta ima več prostora in večjo nosilnost, omogoča pa opravljanje raznih aktivnosti na svežem zraku. V njej se lahko neovirano sproščamo, sploh če gugalnico postavimo v senco, kjer bodo tudi poleti prijetne temperature. Gugalnica gnezdo je idealna družinska gugalnica, ki jo lahko dobro izkoristimo v vsakem okolju, lahko je gugalnica za otroke in odrasle. Imamo pa na voljo še mnoge druge izvedbe, ki jih lahko prav tako dobro izkoristimo.

Za zabavo na prostem imamo na voljo še razno drugo opremo, igrala in igrače. Nekatere so podobne kot trampolin in zahtevajo predvsem fizične spretnosti, ravnotežje in vzdržljivost. Druge predstavljajo pravi šport, predvsem različne variante odbojke in tenisa. Tu imamo na voljo celo vrsto različnih možnosti za popestritev prostega časa v poletnih dneh.

Kateri trampolin izbrati?

Če se odločimo za trampolin, verjetno ne bomo imeli posebej zahtevnega dela pri izbiri. Najti moramo le ustrezne dimenzije in nosilnost. Trampolini se ločijo po premeru, ki običajno meri med 150 in 200 centimetri za enostavne trampoline, ki jih postavimo kar na vrt. Seveda lahko brskamo tudi med drugimi izvedbami, so pa najbolj enostavni in poceni takšni trampolini. Že ti modeli sicer ponujajo neomejeno zabavo, saj so povsem funkcionalni. So tudi varni, imajo vsaj kakšnih 100 kg nosilnosti, tako so primerni tudi za večino odraslih.

Trampolin bodo z navdušenjem preizkusili otroci, a primerni so tudi za odrasle

Ne pozabimo na dodatno opremo. Ta za trampolin ni le dodatek, temveč je kar nujna izbira. Gre namreč za varnostno opremo, s katero se zaščitimo pred udarci in padci. Nujna je zaščitna obroba, ki pokriva vzmeti in ogrodje trampolina, običajno se odločimo tudi za mrežo, ki preprečuje padce iz trampolina na tla. Včasih je vse to že vključeno v komplet, ko kupimo trampolin, ni pa to nujno. Pogost dodatek je še lestev za enostaven dostop, dodatno pa lahko kupimo še vzmeti in ponjave ter druge rezervne dele.

Trgovina za trampolin

Potrebujemo torej kar nekaj opreme, na srečo pa lahko najdemo pri trgovcih zelo dobro ponudbo. Najbolje bo trampolin kupiti kar v kompletu, če ob tem dobimo tudi nujne dodatke. Cena za tak komplet ne bo pretirano visoka, odšteti bo treba dobrih sto evrov, okoli 200 za večje trampoline. Glede na to, da gre za opremo, ki nas bo razveseljevala iz leta v leto, je to vsekakor dobra investicija.

Trgovine lahko dobimo kar preko spleta, lahko pa se seveda oglasimo tudi v poslovalnici trgovcev s športno opremo. Tam nam strokovnjaki lahko pomagajo pri izbiri, pametno pa je, da imamo že vnaprej predstavo o tem, kaj želimo kupiti in kam bomo trampolin postavili. Tako res dobimo tisto, kar želimo, s tem bo tudi končna izkušnja kar najboljša. Ne sklepamo kompromisov, tudi če kupujemo trampolin za otroke ali za zgolj občasno uporabo.

Pogoji poslovanja
envelope