Telefon mi je padel na tla. Kaj naj storim?

Sodobne pametne telefone uporabljamo na vsakem koraku in kaj hitro se lahko zgodi, da naprava zakonča na tleh. Čeprav gre za vzdržljive in odporne naprave, ti telefoni niso neuničljivi. Pravzaprav so lahko precej občutljivi, če nimamo sreče – pri padcu lahko hitro pride do poškodb na zaslonu, steklo lahko tudi poči in se razbije, morda mobilnik sploh ne bo več uporaben. V tem primeru se vsekakor splača hitro ukrepati, najbolje tako, da obiščemo servis za svojo znamko telefona.

V primeru poškodb obiščemo iPhone servis

Najboljše rešitve dobimo pri pooblaščenih serviserjih, ki se dobro spoznajo na telefone znamk, za katere so pooblaščeni. Predvsem je to pomembno za lastnike mobilnih telefonov znamke Apple, saj je iPhone servis edini, ki bo znal odpraviti težave pri teh napravah. Apple uporablja svoje rešitve in ne omogoča nepooblaščenih posegov v svoje naprave. To pomeni, da ima iPhone servis posebno orodje in seveda prave strokovnjake, ki lahko opravljajo takšna popravila, sploh če gre za kakšne večje poškodbe ali okvare.

Nekoliko drugače je sicer v primeru, da gre le za površinske poškodbe. V tem primeru pooblaščeni iPhone servis ni vedno najboljša rešitev, saj lahko pričakujemo visoke stroške, morda bomo morali na popravilo tudi nekaj časa čakati. Kar preko spleta lahko pobrskamo po možnostih, ki jih imamo na voljo, serviserji predstavljajo svojo ponudbo na spletnih straneh. Mobistekla.si je izvrstna izbira v primeru, da se pripeti kakšna nezgoda in imamo opravka s površinskimi poškodbami, lahko je dobra izbira tudi za iPhone servis.

Osredotočamo se na iPhone servis, a v praksi se še pogosteje pripetijo težave z drugimi znamkami mobilnih telefonov, ki so pri nas pogostejše. Tako moramo biti dobro pripravljeni tudi na takšna popravila, sploh če uporabljamo znamko, ki nima tako dobre podpore uporabnikom. Medtem ko iPhone servis lahko hitro najdemo, bo za nekatere druge znamke iskanje pravega servisa morda bolj zamudno.

servis telefona

Kje najti Huawei servis?

Najlažje bo najti servis za znamke, ki so pri nas najbolj priljubljene. To pomeni, da se bodo v primeru težav s svojimi telefoni najbolje znašli tisti, ki uporabljajo naprave znamke Samsung, ki ima pri nas največji tržni delež. A tudi druge znamke so precej priljubljene in imajo lahko dokaj dobro podporo svojim uporabnikom, tako da lahko dobimo tudi popravila teh telefonov. Če nas zanima Huawei servis, bomo gotovo lahko našli pravo rešitev, saj gre spet za dokaj priljubljeno znamko, zato je dovolj povpraševanja tudi po servisnih storitvah. 

Na spletu lahko na https://www.mobistekla.si/popravila/Huawei najdemo možnosti, ki jih imamo pri popravilu telefona Huawei. Takšna rešitev je pogosto najbolj elegantna, hitro in enostavno uredimo vse potrebno. Ni pa nujno, da bodo vedno možna enostavna popravila, včasih se vseeno srečujemo s kakšnimi večjimi poškodbami ali okvarami, ki jih ni mogoče enostavno popraviti. Če gre za enostavna popravila, bo vsak Huawei servis dobro opravil svoje delo, večinoma je treba le zamenjati poškodovane dele. Za kakšne zahtevnejše posege se splača izbrati pooblaščeni Huawei servis, sploh če želimo uveljavljati garancijo. Tudi pri tem se sicer lahko predčasno pozanimamo o svojih možnostih kar preko spleta, s serviserjem pa nas običajno lahko poveže tudi prodajalec, kjer smo telefon kupili.

Tako imamo na voljo Huawei servis, ki bo rešil težave, ki se lahko pripetijo pri nepazljivi uporabi telefona. Če nam naprava pade na tla, pride običajno do poškodb ohišja ali zaslona, kakšne praske pa se lahko pojavijo že pri previdni vsakodnevni uporabi, recimo če telefon redno prenašamo v žepu skupaj s ključi, kovanci in drugimi drobnarijami. V takšni situaciji Huawei servis verjetno ne bo prva rešitev, bolje bo že preventivno preprečiti morebitne poškodbe. Telefon lahko opremimo z dodatno zaščitno opremo, ki se zelo dobro obnese prav pri tovrstnih poškodbah in podobnih težavah. Na srečo lahko brez težav najdemo odlično zaščitno opremo.

Zaščitna stekla za telefon in druga zaščitna oprema

Da ne bo treba obiskovati serviserjev, lahko kar sami nekoliko bolje poskrbimo za svoj telefon. Najbolje to storimo tako, da ob nakupu naprave izberemo še dodatno zaščitno opremo. Zelo priporočljiva so zaščitna stekla za telefon, ki zaščitijo najbolj ranljiv del naprave.

Zaslon je vedno izpostavljen raznim udarcem in padcem, pa tudi drgnjenju in drugim obremenitvam. To pomeni, da se hitro pokažejo poškodbe, ki so za nameček tudi zelo moteče in ovirajo uporabo naprave. Na srečo nam zaščitna stekla za telefon ponujajo zelo elegantno rešitev, preprečujejo poškodbe in predvsem zaščitijo zaslon v primeru kakšnih hujših udarcev, recimo ob padcu na tla. Ker zaščitna stekla za telefon ne ovirajo uporabe in ne pokvarijo izgleda telefona, praktično nimajo kakšnih pomanjkljivosti in pri izbiri nimamo pomislekov. So tudi poceni in enostavna za uporabo, kar je še dodaten razlog za izbiro. Kvalitetna zaščitna stekla za telefon lahko najdemo po ugodni ceni, običajno pa je v ponudbi tudi preostala zaščitna oprema za telefon.

Drugi dodatki za zaščito mobilnega telefona

Ob padcu na tla seveda ni ogrožen le zaslon telefona, pozorni moramo biti tudi na druge dele. Ohišje je vedno na udaru raznih obremenitev, predvsem robovi bodo hitro občutili udarce in padce. Zato zaščitna stekla za telefon pogosto dopolnimo še z etuijem, ki preprečuje poškodbe ohišja. To je lahko povsem preprost silikonski etui, lahko pa izberemo tudi kakšno večjo torbico, ki ponuja še dodatno zaščito. Takšna oprema ima več funkcij in se odlično obnese pri zaščiti telefona v primeru padca, a tudi druge prednosti bomo hitro prepoznali.

Dodaten plus je ta, da je zaščitna oprema za telefon precej poceni in enostavna za uporabo, brez težav jo lahko dobimo v široki ponudbi za praktično vsak model. Tako lahko za svoj mobilnik res dobro poskrbimo.

Pogoji poslovanja
envelope