Suha ali mokra pasja hrana - katero izbrati?

Psi se prehranjujejo z različnimi jedmi in prigrizki, ki niso vedno najbolj koristni za njihov organizem. Ker je njihova prehrana običajno še vedno dokaj raznolika in razgibana, se ne bodo takoj pokazale posledice primanjkljaja kakšnih nujnih hranilnih snovi ali pa pretiranega vnosa, a na dolgi rok seveda neustrezna prehrana ne pomeni nič dobrega.

Pametno se je že v izhodišču posvetiti izbiri prave prehrane za psa, saj lahko le tako pričakujemo popolno zdravje, sijočo dlako in razigrano življenje malega kosmatinca. Zdrava hrana za pse naredi veliko razliko na vseh področjih življenja male živali, zato je treba izbiri vsekakor nameniti dovolj pozornosti.

Zdrava hrana za pse ima prav tako velik pomen kot zdrava hrana za ljudi. Če bi radi za svojega kužka kar najbolje poskrbeli, je treba začeti pri prehrani.

Na srečo imamo na voljo zelo dobre rešitve, tako da ne bo treba dolgo razmišljati.

hrana za pse

To ne pomeni, da bo treba brezglavo zapravljati ali stalno iskati boljše izdelke. Hitro lahko izluščimo tiste izdelke, ki ponujajo najboljšo kombinacijo hranil za pse, sploh če se omejimo le na ugledne znamke, ki jim lahko zaupamo.

Priljubljena izbira so briketi

Pri izbiri hrane za domačega ljubljenca smo upravičeno zelo pozorni in tudi skeptični do tistih izdelkov, ki po naši oceni niso najboljša izbira. A pri tem se soočamo tudi z nekaterimi pomisleki, ki nimajo vedno utemeljene podlage – recimo s tem, da suha hrana po kakovosti ni primerljiva z mokro.

To za nekatere izdelke gotovo velja, ni pa splošno pravilo, ki bi se ga morali vedno držati. Tako med suho kot med mokro hrano najdemo izdelke, ki za našega psa ne bodo ustrezni, tako lahko v obeh skupinah najdemo tudi izdelke, ki bodo idealni.

Pomembno je predvsem to, da pri iskanju briketov posegamo po kakovostni hrani uglednih proizvajalcev. Zelo dobra izbira je lahko hrana za pse trgovine za male živali Aro, ki se ponaša tudi s skrbno pripravljenimi suhimi briketi.

briketi hrana za pse pasja hrana

Ni namreč nujno, da se po hranilnosti suha hrana bistveno razlikuje od mokre, čeprav mnogi proizvajalci pri briketih sklepajo določene kompromise.

Kakšni so kakovostni briketi?

Kakovostni briketi za pse lahko ponudijo primerljivo hranilno vrednost, pravzaprav kar primerljivo sestavo, saj so lahko izdelani iz praktično enakih sestavin.

Nujne razlike so v vsebnosti veziv in olj ter v postopkih za pripravo suhih briketov, kar pa na končni učinek nima velikega vpliva.

Vsebuje namreč velik delež perutnine in jagnjetine, kot vir ogljikovih hidratov pa se uporablja riž. Vse to so kakovostna živila ki dokazujejo, da lahko tudi briketi za pse predstavljajo del zdrave prehrane.

Lahko pa izberemo tudi mokro hrano

Tako kot ljudje morajo tudi živali zaužiti primerno količino hrane, ki bo tudi dovolj kakovostna. Kako kakovostno hrano pa neka žival uživa, je odvisno predvsem od njenega lastnika.

Lastniki domačih ljubljenčkov kar veliko dajo na to, kakšno hrano bodo ponudili svojim živalim. In prav je tako. To se pokaže tudi v izgledu živali.

Če je hranjena s kakovostno hrano, potem je tudi njena dlaka ter izgled lep.

Mokra hrana za pseje samo ena od oblik hrane, ki jo lahko ponudimo našim živalim. Taka oblika hrane je predvsem asociacija na pasjo hrano, ki jo v zadnjem času vse bolj pogosto naročamo tudi preko spleta.

Mokra hrana za pse se prodaja v številnih različicah. Psi imajo še posebej radi tisto, ki je v obliki paštete.

 

 

Pogoji poslovanja
envelope