Spoznajte vse prednosti, ki jih ponujajo steklena drsna vrata!

Veliko domov dandanes je zasnovanih tako, da so narejena čim bolj odprto, s čim manj predelnih sten, kar ustvari idealen odprt prostor, ki zgleda večje kot če bi ga razdelili s stenami, prav tako pa je lahko prostor bolj svetel. Edini problem nastane takrat, ko v teh odprtih prostorih na primer kuhamo.

Avtomatska vrata ki so po možnosti še steklena, nameščena na delno prosojno stekleno steno, ki ločuje kuhinjo od bivalnih prostorov je idealen odgovor na ta problem.

Ne le, da so  avtomatska vrata prikladna na tem mestu, saj nam olajšajo prehod iz enega prostora v drugega, to da so to steklena vrata tudi pomeni, da ne motijo pogleda iz kuhinje v bivalne prostor, kar pomeni, da imamo lahko ves čas pod kontrolo svoje otroke, družbo, ki jo zabavamo, ali pa samo ob pospravljanju želimo spremljati novice na televiziji.

Vse prednosti drsnih vrat

Drsna vrata so dokaj priljubljena, če se osredotočimo na uporabo v poslovnem okolju, predvsem v komercialnih prostorih. Drsni mehanizmi pa so seveda primerni tudi za uporabo v drugih okoljih, navsezadnje tudi doma, če želimo stanovanje opremiti z učinkovitimi in uporabnimi vrati.

Izpostavimo lahko kar nekaj prednosti, ki jih imajo takšna vrata – mnoge odlike prinaša že drsni mehanizem, še boljšo izkušnjo pa ponujajo avtomatska vrata z električnim pogonom in dodatnimi možnostmi upravljanja.

Najbolj značilna so steklena drsna vrata s samodejnim odpiranjem in zapiranjem. To so avtomatska vrata, ki jih običajno srečujemo v komercialnih objektih.

Delujejo na električni pogon s pomočjo senzorja gibanja, ponujajo pa seveda tudi druge možnosti upravljanja. Takšna vrata imajo več odločilnih prednosti.

steklena-drsna-vrata
V večini novih stavb se lastniki odločajo za uproabo steklenih drsnih vrat.

Avtomatski mehanizem omogoča enostaven prehod tudi v primeru večjega števila ljudi in stalne uporabe preko dneva. Vrata ponujajo zelo prijetno izkušnjo pri vstopu v prostor, hkrati so tudi vabljiva in privabijo obiskovalce.

Tu ima ključno vlogo tudi samo steklo, ki odpira pogled v notranjost, poleg tega pa s prestižnim vtisom dopolnjuje estetiko prostora. Avtomatska vrata s svojimi funkcionalnostmi koristijo tudi upravitelju, ki ima popoln nadzor nad delovanjem vrat in jih lahko enostavno upravlja.

Kako so nameščena drsna vrata?

Vsaka avtomatska vrata so tudi lahko nameščena tako, da ne potrebujemo dodatnega prostora v prostoru za premikanje vratnega krila, vseeno pa potrebujemo prostor, da se sama vrata pospravijo v steno, vendar to po navadi ni velik problem. 

Steklena vrata, še posebej avtomatska vrata, se pogosto nameščajo kot prehod iz predprostora v glavne bivalne prostore ali na večji hodnik, redko pa tu na spalnico, saj si tam ljudje običajno želimo intime.

Razlog za to je ta, da so veže pogosto nekoliko temnejše, saj ne prioritiziramo tega, da bi ti prostori bili posebej svetli, to pa vseeno lahko dosežemo tako, da so nameščena steklena vrata.

Avtomatska vrata, ki so lahko, kot smo že prej omenili dostopna kot steklena vrata, so odlična tudi kot prehodna vrata med na primer posebnim garderobnim prostorom in spalnico, ali med kuhinjo in shrambo, saj je še vedno glavni razlog za to, da se uporabljajo avtomatska vrata ali samo navadna steklena vrata to, da povezujemo prostore, ki so mišljeni kot eno, vendar želimo nekaj ločitve.

Najbolj priljubljena so steklena vrata

Steklena drsna vrata pa seveda niso samo izjemno privlačnega videza. Že ta lastnost vrat, da so drsna, vam pove, da se ponašajo s prednostmi, ki jih navadna klasična vrata, na primer, ne prinašajo v vaše stanovanje.

Drsna vrata, ne glede na to, iz česa so narejena, so zlasti primerna za manjša stanovanja, kje vsak košček prostora šteje. Pri uporabi drsnih vrat s tem ne boste imeli večjih težav. 

Steklena vrata veljajo ze najbolj priljubljena zaradi svoje preprostosti in elegance.

Sicer pa so steklena drsna vrata lahko tudi barvna in nanja lahko namestite številne lepe motive, ki vam jih lahko predlaga tudi proizvajalec ali pa vi njemu.

Morda se boste navdušili nad avtomatskimi tovrstnimi vrati. Taka vrata vam omogočajo, da se ob vašem prihodu odprejo kar sama, pri tem pa vam ne bo potrebno iz rok odlagati vrečke in druge predmete, ki jih nameravate odložiti kje drugje. 

Kaj pa drsna vrata v drugih okoljih?

Poznamo tudi notranja drsna vrata, ki so dokaj priljubljena v stanovanjih. To so lahko povsem enostavna vrata, ki so tudi poceni. 

Notranja drsna vrata običajno nimajo električnega pogona in jih odpiramo ročno, pri tem pa še vedno koristimo prednosti elegantnega drsnega mehanizma.

Na ta način prihranimo veliko prostora, olajšamo gibanje po stanovanju, še vedno pa učinkovito ločujemo posamezne prostore. 

Notranja drsna vrata so običajno izdelana iz lesa, lahko jih tudi zasteklimo. S tem dosežemo različne estetske učinke, prilagodimo pa lahko tudi funkcionalnost vrat.

V praksi se takšna vrata zelo dobro obnesejo, zato se splača premisliti o tem, ali se ne bi morda lepo podala tudi v naše stanovanje. 

Steklena drsna vrata zelo popestrijo vaš dom!

Notranja drsna vrata – lesena ali steklena?

Notranja vrata, med katerimi lahko izbirate na trgu, so lahko najrazličnejših vrst. Med bolj priljubljenimi so vsekakor tudi notranja drsna vrata.

Tudi ta so lahko narejena iz različnih materialov, največ naročnikov pa se še vedno odloča za les in steklo ali pa kar za kombinacijo obojega. 

Steklena notranja drsna vrata morda v primerjavi z lesenimi izgledajo veliko bolj moderno, če pa združimo ta dva izjemno priljubljena materiala, pa lahko dobimo čudovito kombinacijo, ki nam jo bodo zavidali tudi naši gostje. 

Notranja drsna vrata se zlasti priporočajo ljudem, ki živijo v manjših stanovanjih, vsekakor pa so enako priljubljena tudi pri tistih, ki težav s količno prostora v svojem domu nimajo. 

Pogoji poslovanja
envelope