Se selite? Ne spreglejte pomembnih informacij!

Je pred vami prenova stanovanja? Potem bo vsekakor na vidiku tudi selitev. Med pomembnejšimi dogodki v življenju so tudi selitve. Nekateri se morda preselijo le enkrat v življenju, spet drugi to počnejo veliko pogosteje. Lahko se preselimo začasno ali za stalno. Slednje je veliko zahtevnejši dogodek, saj moramo ponavadi iz prejšnjega stanovanja ali drugega objekta preseliti številne predmete. Nekateri med njimi so med bolj zahtevnimi, zato pri takem delu neredko potrebujemo osebe, ki so na takem področju dobro podkovane. Najboljša rešitev za vse nas je v takem primeru zagotovo dober selitveni servis

Najboljši in najugodnejši selitveni servis lahko najdete kar na spletu, kjer mnoga podjetja ponujajo storitve, povezane s selitvijo. Taka podjetja zaposlujejo izkušene osebe, ki pri svojem delu uporabljajo tudi primerna prevozna sredstva, v katerih je zadosti prostora tudi za večje in zahtevnejše predmete, ki jih je potrebno preseliti. 

Selitve – cenik in storitve na spletni strani priznanega podjetja  

Če ste se v času selitve znašli pred dilemo, ali si na pomoč poklicati izkušene mojstre, ki vam bodo pri selitvi pomagali ali ne, vam priporočamo, da nikar ne oklevajte. Zagotovo vas bo v prvi vrsti zanimala cena za tako storitev. 

Sicer pa mnoge selitvene agencije, ki svoje storitve prikazujejo na spletu, ponujajo ugodne akcijske ponudbe, ki se vam jih še kako izplača izkoristiti. S pomočjo spleta lahko ves čas sledite ponudbi in akcijam. S podjetjem za selitve se lahko celo dogovorite, da vas preko maila ali kako drugače obveščajo o novostih ter cenah za posamezno storitev. 

Selitveni servis nudi zelo dobrodošle storitve, ki jih s pridom izkoristimo takrat, ko se želimo preseliti na drugo lokacijo. Ni nujno, da menjamo svoje bivališče, selitve so lahko tudi drugih vrst, recimo iz poslovnih prostorov ali pa na lokacijo kakšnega novega projekta. Prav tako je včasih potreben le prevoz opreme ali pa kakšnih posebej nerodnih kosov.

Značilen primer je prevoz klavirja, ki velja za zahteven selitveni projekt, včasih imamo opravka tudi z drugimi nerodnimi, a občutljivimi in dragocenimi kosi. Vse to so naloge, ki jih lahko dobro opravi le izkušen selitveni servis. Te strokovnjake prosimo za pomoč v primeru, da želimo celoten postopek opraviti brez kakršnihkoli težav, še posebej pa to velja za zahtevnejše selitve.

Idealen primer naprednih storitev večjih selitvenih servisov so mednarodne selitve. S temi se praviloma ukvarjajo le tisti servisi, ki so za to dobro usposobljeni in tudi dovolj izkušeni. Gre namreč za zahtevne projekte, ki se jim manjši servisi raje izognejo, saj se je treba nalogi v celoti posvetiti. Že v izhodišču je jasno, da so takšne selitve zahtevnejše.

Običajno se prevozi opravljajo na velike razdalje, včasih tudi daleč v tujino, kar je preizkušnja za opremo in kader selitvenega servisa. A to je pogosto najmanjša prepreka, ki jo imajo mednarodne selitve. Še več težav lahko nastane pri tovorjenju raznovrstne opreme preko državnih meja ter pri vselitvi na novi lokaciji. Treba je dobro poznati končno destinacijo in opravke, ki jih bomo imeli tam. V nekaterih primerih lahko kar selitveni servis poskrbi za določene obveznosti, a na vse se moramo dobro pripraviti. Jasno je, da je pametno za mednarodne selitve izbrati dober selitveni servis, tudi če ta zahteva nekaj več denarja. Investicija je povsem upravičena, saj lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo in končni uspeh selitve, izognemo pa se mnogim skrbem, opravilom in težavam.

KAKO SE LOTITI MEDNARODNE SELITVE?

Preselimo se lahko brez težav, a veliko bolj verjetno je, da bomo pri tem postopku naleteli na nekatere ovire, ki se jim moramo posebej posvetiti. To vsekakor velja za selitve v tujino, ki so lahko še posebej zapletene. Navsezadnje je že prevoz bistveno težje organizirati, saj gre za večje razdalje, običajno pa želimo vso opremo prepeljati naenkrat. Še več težav lahko nastane pri morebitnih pravnih ovirah, zato je pametno pri takšni selitvi poiskati pomoč strokovnjakov.

Vsekakor je pametno, da najdemo mojstra, ki ima s takšnimi selitvami že dovolj izkušenj, saj bomo tako vsaj približno vedeli, s kakšnimi izzivi se bomo morali soočiti. Kakovosten selitveni servis je treba najti že pravočasno pred načrtovano selitvijo, da lahko res izkoristimo vse storitve, ki jih mojstri ponujajo. Večinoma so strokovnjaki dovolj prilagodljivi, da lahko za mednarodne selitve izkoristimo različne storitve v njihovi ponudbi. Prilagodimo lahko vsak aspekt selitve, tako da bo končna izkušnja kar najbolj prijetna, selitev pa povsem tekoča.

Stroški mednarodne selitve

Seveda brez določenih stroškov ne bo šlo, tako v primeru, da pri selitvi pomaga selitveni servis, kot tudi če se selitve lotimo kar sami. Profesionalni selitveni mojstri svojo ceno upravičujejo s celovitimi storitvami, ki bodo naročnika bistveno razbremenile, medtem ko lahko s selitvijo v lastni režiji nekaj prihranimo, a bomo morali v projekt vložiti bistveno več časa in truda.

Potrebujete skladišče? Odločite se za najem skladišča.

Najem skladišča za čim bolj učinkovito skladiščenje

Uspešnost podjetja je zelo odvisna od kakovostnega upravljanja z zalogami in od skladiščenja, zato je pravilno in kakovostno opremljeno skladišče izjemnega pomena. Glavni vzroki za potrebo po najemu skladišča so:
neskladnost med časom proizvodnje in časom uporabe dobrin, oddaljenost med krajem proizvodnje in krajem potrošnje, različni trgovski in finančni pogoji in potreba po varnosti oskrbe.

Osnovne naloge skladiščenja, ki jih olajšamo z najemom skladišča:

 • prevzem in izdaja blaga;
 • varovanje blaga pred tatvinami;
 • smotrna razporeditev materiala znotraj skladišča;
 • prerazporejanje blaga;
 • kontrola stanja zalog;
 • skrb za red, čistočo in izvajanje zakonskih predpisov;
 • skrb za ekonomično poslovanje.

Skladiščenje obsega več temeljnih funkcij, ki jih opravlja skladišče: prevzem, namestitev, uskladiščenje, čuvanje in izdajanje materiala ter vodenje evidenc.

najem skladišča

Najem različnih vrst skladišč

Glede na funkcionalnost ločimo skladišča nabavnega materiala, medfazna skladišča proizvodov in skladišča končnih proizvodov. Glede na vrsto blaga pa ločimo:

 • glavno ali centralno skladišče je skladišče, ki sprejme in evidentira ves material namenjen podjetju;
 • pomožno skladišče: sem se odpremi blago iz centralnega skladišča;
 • priročno skladišče je namenjeno predvsem proizvodnim in trgovskim mrežam, zaradi hitrejše oskrbe z dobrinami – med njimi so tudi skladišča za živila);
 • specialno skladišče je namenjeno za skladiščenje materiala, ki zahteva posebne pogoje uskladiščenja npr. skladiščenje kemijskih izdelkov);
 • sprejemno skladišče: material je v tem skladišču samo toliko časa, dokler ga ne odpremijo v glavno skladišče.
Pogoji poslovanja
envelope