Pripomočki, ki bi jih moral imeti vsak!

Nekateri pripomočki za delo so zelo vsestranski in se ne priporočajo le za tiste, ki se s tovrstnimi opravili srečujejo v sklopu službenih obveznosti. Pogosto se tako srečamo z opremo, ki se izkaže za zelo uporabno in se je pogosto poslužujejo tudi domači uporabniki pri delu okoli hiše. To očitno velja recimo za vrtne kosilnice, na večjem posestvu pa tudi za motorne žage, ki nam olajšajo delo z drevjem in grmičevjem. Prav motorna žaga je med pripomočki, ki bi jih moral imeti vsak doma, saj nam pomagajo pri številnih nalogah, ki vključujejo delo z lesom. Kateri modeli so najbolj prepričljivi?

Husqvarna 550 XP prepriča širok krog kupcev

Če se podamo v prodajalno in pokukamo na njihove prodajne police, bomo v srednjem zmogljivostnem razredu opazili izjemno prepričljiv model motorne žage. To je Husqvarna 550 XP, ki ustreza uporabnikom z različnimi potrebami. Žaga namreč brez težav opravi z raznimi izzivi, tudi s kakšnimi zahtevnejšimi opravili. V ponudbi spletne trgovine Žak Ljubljana predstavlja priporočljivo opcijo v srednjem razredu za tiste, ki iščejo vsestransko opremo za raznovrstno delo v gozdu in nasploh okoli hiše.

motorna-zagaStihl-500i

Prav žaga iz srednjega zmogljivostnega razreda je praviloma najboljša izbira za uporabnike, ki se nadejajo najboljše izkušnje. Ne potrebujemo zelo zmogljive in pregrešno drage motorne žage, zato je Husqvarna 550 XP cenovno ugodna opcija, ki še vedno ponuja obilo zmogljivosti. Po drugi strani potrebujemo zanesljivo in zmogljivo žago, zato se izogibamo nizkocenovnim modelom in nepreverjenim znamkam. Po vseh teh kriterijih je Husqvarna 550 XP izvrstna odločitev, ki se tudi v praksi odlično obnese. Seveda motorno žago izbiramo na podlagi svojih potreb, tudi Husqvarna 550 XP ni vedno prvo priporočilo. Najdemo tako bolj kot manj zmogljive modele, ki so včasih še bolj posrečeni, sploh za tiste kupce, ki so nekoliko bolj izbirčni in imajo v mislih točno določene značilnosti, na katere ciljajo.

Vstopni model Husqvarna 435

V ponudbi znamke Husqvarna najdemo le kvalitetne in zanesljive motorne žage, ki svoje delo opravijo brez kompromisov. Tudi model Husqvarna 435 zato ni ravno vstopni model, se pa ponaša z nekaterimi značilnostmi, ki naredijo to žago posebej prijazno do začetnikov. Najprej gre omeniti, da je to še vedno vsestranska žaga s prepričljivo zmogljivostjo, prepriča pa predvsem tiste, ki obenem cenijo enostavno uporabo in posebno varnost.

Motorna žaga Husqvarna 435 je kot nalašč za domače uporabnike, ki iščejo vsestransko žago za delo na posestvu okoli hiše. Včasih imamo v takšnem okolju kar dosti dela, poleg tega se z obdelavo lesa srečamo tudi pri nekaterih drugih opravilih, recimo pri obrezovanju sadnega drevja in oblikovanju okrasnega rastlinja, pri pripravi drv, pri delu z lesenim pohištvom in podobno. Vedno moramo imeti pri roki kakovostno motorno žago in prav Husqvarna 435 je v takšnih primerih lahko izvrstna izbira. Na model 435 bodo pozorni predvsem tisti, ki želijo svoj denar kar najbolje izkoristiti, saj gre za dokaj ugodno žago, ki pa še vedno nastopa z izjemno prepričljivimi lastnostmi.

Husqvarna 435 predstavlja nekatere ključne inovacije novih modelov znamke Husqvarna. Računamo torej na zelo prijetno izkušnjo pri uporabi, motor deluje tiho in varčno, z manjšo količino izpušnih plinov. Posledično bo tudi vzdrževanje lažje, dolgoročna uporaba motorne žage pa nam ne bo nakopala kakšnih nepredvidenih stroškov. Husqvarna 435 je torej priročna motorna žaga, povsem dobro pripravljena na delo okoli hiše. Brez skrbi se lahko podamo tudi v gozd, nenazadnje je Husqvarna gozdarska oprema vedno narejena tako, da ustreza standardom najzahtevnejših uporabnikov, tudi če motorna žaga ni v najvišjem zmogljivostnem razredu.

Uporabniki motorne žage Husqvarna 435 bodo znali pohvaliti nekatere prepoznavne odlike tega modela in te znamke. Imamo pa na voljo še druge možnosti, po katerih bodo povprašali kupci z drugimi prioritetami. Včasih se splača raziskati tudi ponudbo konkurenčne znamke Stihl, še posebej če smo pri izbiri bolj zahtevni in se zanimamo za zelo napredno in zmogljivo žago.

Napredna žaga Stihl 500i

Če govorimo o pripomočkih, ki bi jih moral imeti vsak, Stihl 500i gotovo ni najboljši primer. Ne gre za vsestransko žago, ki bi jo lahko uporabljali tudi doma. Je pa dober primer žage, ki bolj odgovarja zahtevnejšim uporabnikom in lahko povsem navduši tudi tiste, ki že dlje časa uporabljajo napredno opremo za zahtevne gozdarske naloge. Tako se splača napredno žago vključiti v primerjavo zato, da vidimo, kaj vse nam ponuja sodobna oprema.

motorna-zaga-Husqvarna-550-XP

Stihl 500i je prva žaga na svetu, ki ima elektronsko uravnavan vbrizg goriva. To pomeni, da lahko iz naprave iztisnemo dodatno zmogljivost in dosežemo presenetljivo varčnost pri delovanju. Ima pa inovativen sistem še nekatere druge opazne prednosti. Prava posebnost te žage je neprekosljivo razmerje med zmogljivostjo in težo. Zmogljiva žaga tehta le dobrih šest kilogramov, medtem ko razvije skoraj sedem konjskih moči – imamo torej zelo zmogljivo žago, ki je ne bo treba prenašati s posebnim trudom. Na https://zak-ljubljana.si/motorna-zaga-stihl-ms-500i-w si lahko ogledamo še druge ključne značilnosti te žage.

Motorna žaga Stihl 500i je seveda primarno namenjena podiranju dreves in uporabi ob drugih zahtevnih gozdarskih opravilih. Tu pridejo odlike napredne žage najbolj do izraza in profesionalni gozdarji jih bodo znali najbolje izkoristiti. Lahko pa seveda tudi drugi uporabniki kupijo zmogljivo žago za svoje potrebe, nobenega razloga ni, da bi bila oprema rezervirana le za prave gozdarje.

V višjem rangu tovrstne opreme pridejo do izraza tudi druge lastnosti motornih žag. Za Stihl 500i je recimo zelo pomembno, da jo lahko dobro vzdržujemo, po potrebi jo zaupamo tudi profesionalnim serviserjem. Tudi na druge načine skrbimo za svojo opremo, da nam bo dolgo časa zvesto služila.

Pogoji poslovanja
envelope