Preživite čas s svojimi malčki aktivno!

Aktivno preživljanje prostega časa postaja vedno večji izziv, saj se radi sproščamo v udobju domačega stanovanja, zanašamo se predvsem na to, da bodo razvedrilo dostavile elektronske naprave, ki nas stalno obkrožajo. Zelo hitro se lahko privadimo na tak slog življenja, sploh če televizorje, računalnike in mobilne telefone uporabljamo tudi za to, da zamotimo svoje malčke. Seveda pa je veliko bolje, da prosti čas raje preživljamo na prostem, ob kakšnih razgibanih aktivnostih, ki so za nas dejansko koristne.

Kako torej razbiti vsakodnevno rutino in se za trenutek ali dva odlepiti od mamljivih zaslonov? Prava rešitev je lahko zabava na kolesih, predvsem otroški skiro je zanimivost, ki malčke zvabi na svež zrak.

Otroški skiro za aktivno preživljanje prostega časa

Otroci so zelo radovedni in bodo z zanimanjem raziskovali različne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Jim pa moramo za to ponuditi ustrezno opremo. Odločimo se za pripomočke, ki so zabavni, zanimivi in uporabni, prav otroški skiro pa je tu gotovo posebna atrakcija. Gre za zanimivo vozilo, ki ga otroci uporabljajo za opravljanje vsakdanjih poti, predvsem pa za druženje in zabavo s prijatelji. Takoj se jim odpre cel svet novih dogodivščin in drugih možnosti, ob katerih bodo pozabili na mobilne telefone. 

Otroški skiro ima mnoge koristne učinke. Spodbuja gibanje in telesni razvoj, otroci bodo vadili vzdrževanje ravnotežja, hitro pa usvojijo tudi druge spretnosti, ki so potrebne za vožnjo. Poleg tega je otroški skiro lahko uporaben tudi za kakšne družabne aktivnosti, malček se socializira z vrstniki in tudi na ta način pridobiva dragocene veščine, ki mu bodo v življenju koristile. Ne gre torej le za sprostitev in rekreacijo, temveč za celovit razvoj, ki ga je vredno spodbujati. Še posebej zato, ker to lahko preprosto storimo z izbiro ustreznega skiroja. Ponudbo najdemo na https://www.mimo.si/sport-in-prosti-cas/skiro-program, kjer so predstavljeni atraktivni otroški skiroji.

električni-skiro-Joyor-34-1

Skiroji so primerni tudi za odrasle

Otrok ne moremo enostavno poslati na skiro, medtem ko se sami uležemo nazaj na kavč. Aktiven življenjski slog spodbujamo z zgledom, nenazadnje pa bomo tudi odrasli takoj ugotovili, da nam skiroji ponujajo prav tako prepričljive koristi. Tak pripomoček namreč ni le igrača, je koristen rekvizit za rekreacijo na prostem.

Za skiroje, ki so prilagojeni odraslim uporabnikom, pa je značilno še to, da so zelo dobro pripravljeni na opravljanje vsakdanjih poti. To so lahko prava prevozna sredstva, ki so za prevoz po mestu kot nalašč. Brez težav lahko nadomestimo tudi avtomobil – s skirojem enostavno dosežemo vsak kotiček v mestu, ne da bi se morali prebijati po ozkih mestnih ulicah in iskati parkirno mesto na nabito polnih parkiriščih. Imeli bomo bistveno manj skrbi in dela, tudi stroški so pri skiroju zanemarljivi. Nič čudnega torej, da so skiroji vedno bolj priljubljena izbira med odraslimi, ki potrebujejo elegantno vozilo za prevoz v službo ali po drugih opravkih.

Skiroji za zdrav življenjski slog

Nič manj pomembno ni to, da se na skiroju dobro razgibamo in nadihamo. S tem naredimo nekaj dobrega za svoje zdravje in počutje, tudi če se ne lotevamo kakšnih posebnih treningov. Skiroji so idealni za rekreacijo, ne da bi se morali zelo naprezati – že na vsakdanjih poteh se lepo razgibamo, vzdržujemo kondicijo, koristimo predvsem srcu in krvožilnemu sistemu ter dihalom. Ni potrebno veliko, na vsakdanjih poteh se bomo že dobro razgibali, kmalu bodo opazne tudi koristi, ki jih ima tovrstna rekreacija za zdravje telesa in počutje duha.

Ravno zato je ponudba skirojev za odrasle na Mimo.si še posebej atraktivna. S to opremo smo namreč dobro pripravljeni na vzdrževanje aktivnega življenjskega sloga. Skiro je izvrstna izbira za tiste, ki želijo začeti z rekreacijo, primeren je tudi za hujšanje ali pa zgolj za vzdrževanje kondicije. Vse to lahko dosežemo že na poti v službo!

Za malčke so bolj primerni otroški poganjalčki

Za kar najboljši učinek je treba seveda izbrati ustrezno opremo, kar pa ni vedno mačji kašelj. Odrasli si lahko privoščimo dosti svobode pri izbiri, saj se hitro privadimo na skiroje in podobno opremo. Pri malčkih je to čisto drugače, saj otroci morda sploh nimajo nujnih veščin, ki so potrebne za uporabo teh izdelkov. Mlajši otroci še niso pripravljeni na vožnjo s skirojem, boljša izbira so otroški poganjalčki. Ti so idealni za malčke, ki se radi podijo po okolici, ob tem pa jih želimo spodbuditi še k razvijanju nekaterih ključnih telesnih sposobnosti.

Otroški poganjalčki so izredno koristni

Glavna prednost poganjalca je seveda v tem, da se na njem otrok privaja na vzdrževanje ravnotežja, postopoma spoznava in usvaja zahtevane spretnosti za vožnjo na dveh kolesih. Razvija tudi fino motoriko, koordinacijo med roko in očesom ter druge nujne sposobnosti, ki se v zgodnjem otroštvu razvijajo prav skozi igro in prosti čas. S primerno opremo bomo dosegli še toliko boljše rezultate.

Poleg tega bo otrok prej pripravljen na raziskovanje novih izkušenj, ki jih ponujajo kolesa in skiroji. Učenje vožnje s kolesom bo veliko lažje, otrok bo že vajen posebnih občutkov na kolesu, tako da bodo pomožna kolesca le za dodatno varnost, ne za pomoč pri vzdrževanju ravnotežja. Takoj se torej odprejo še mnoge dodatne možnosti pri preživljanju prostega časa na svežem zraku, kar ima še druge koristi.

Nenazadnje pa so otroški poganjalčki seveda tudi zelo zabavni in zanimivi. Ravno zato jih imajo malčki tako radi. Zapeljejo se lahko na pot, ne da bi se ob tem dolgočasili. Tudi manjši otroški poganjalčki so lahko precej hitri in okretni, za malčke pa s tem zelo zanimivi. Združujejo prijetno s koristnim, s tem pa postanejo priporočljiva alternativa za skiroje pri mlajših otrocih.

poganjalci

Pogoji poslovanja
envelope