Praktično IR ogrevanje za sodobna stanovanja

Kateri ogrevalni sistem izbrati za sodobna stanovanja? Izbira je zelo težka, saj najdemo v ponudbi prepričljive sisteme, ki se odlično izkažejo z raznimi lastnostmi. Gotovo pa je najbolj priporočljivo skleniti odločitev, ki nam na dolgi rok ponuja zanesljiv in učinkovit sistem, ki bo z varčnim ogrevanjem zagotovil popolno udobje v hiši. To je IR ogrevanje, ki se ponaša z nekaterimi specifičnimi prednostmi, pa tudi sicer prinaša odlike sodobnih električnih ogrevalnih sistemov.

Na področju električnega ogrevanja imamo še druge primerne izbire, ki se z IR paneli odlično kombinirajo. Tako je možno po ugodni ceni in zelo elegantno sestaviti popoln ogrevalni sistem za sodobno stanovanje, ki bo gotovo navdušil stanovalce. To so sodobne rešitve, ki so zelo prilagodljive in se odlično obnesejo v vsakem domu, težko si je predstavljati, da stanovalci ne bi bili naravnost navdušeni. Še posebej, če kombiniramo ogrevalni sistem z drugo napredno opremo.

IR ogrevanje je prepričljivo predvsem v sodobnih stanovanjih

Tu se nam odpirajo mnoge možnosti, ki se jih splača izkoristiti. Zanimali se bomo za zanesljivo in zmogljivo IR ogrevanje, a hkrati lahko izkoristimo še mnoge druge prednosti, ki v končni fazi odločajo o udobju in zadovoljstvu stanovalcev. Ogrevanje še zdaleč ni le zmogljivost, čeprav seveda prav ta v zimskem času preganja mraz. Pozorni moramo biti na detajle, pri katerih ravno IR paneli najbolj izstopajo.

IR ogrevanje je zelo elegantno in praktično

Ena izmed glavnih prednosti ogrevanja z IR paneli je ta, da gre za enostavno zasnovan sistem, s katerim ne bo velikih komplikacij. Vedno lahko računamo na to, da bomo uspeli vzpostaviti zanesljiv in učinkovit sistem, poleg tega je cena zelo ugodna. 

Potrebujemo pravzaprav le IR panele, to so samostojna grelna telesa, ki omogočajo enostaven nakup in ugodno montažo. Ne bo velikih posegov v objekt, prav tako ne potrebujemo kompleksnih napeljav. Tudi naknadno jih je možno vgraditi v končane prostore, ne da bi imeli s tem veliko dela. Končni rezultat je čudovit, pravzaprav so IR paneli pogosto oblikovani tako, da so tudi lepa dekoracija. 

Gotovo pa nam IR paneli s termostatom omogočajo enostavno upravljanje sistema in prilagajanje ogrevanja. IR ogrevanje je zelo odzivno in ga je mogoče natančno nastaviti, lahko ga sproti prilagajamo ali pa celo avtomatiziramo. Zelo dobro se takšno ogrevanje povezuje s pametnim centralnim sistemom, ki vzdržuje prijetno temperaturo v hiši glede na čas, zunanje temperature in druge faktorje, ki jih določimo. V sodobnih stanovanjih imajo takšni sistemi izvrsten učinek in ponujajo stanovalcem neprekosljivo udobje. Ogrevanje v vsakem trenutku deluje optimalno, ne da bi morali sami skrbeti za nalaganje polen ali druge opravke.

IR ogrevanje in druge možnosti električnega ogrevanja

IR ogrevanje koristi mnoge prednosti, ki jih imajo električni ogrevalni sistemi. Zato se nekatere odlike lepo odražajo tudi pri drugih grelnih telesih, ki se odlično obnesejo v kombinaciji z IR paneli ali pa samostojno.

Med priljubljene izvedbe se uvršča predvsem električno talno gretje. Tudi to je zelo priljubljena izbira, saj ponuja izvrsten učinek. Je predvsem zelo enostavno za vgradnjo in uporabo. Namesti se lahko tudi v končane prostore, včasih imamo zelo elegantne opcije, kot je folija za talno gretje – ne zasede omembe vrednega prostora, namestimo jo s suhomontažnim posegom, včasih kakšnih gradbenih del sploh ne bo. Tu imamo vsekakor zelo praktične rešitve, ki se jih splača poznati, saj bomo s končnim učinkom gotovo zelo zadovoljni.

Elektriko že s pridom uporabljamo za ogrevanje, IR ogrevanje je le še ena izmed možnosti

IR paneli s termostatom omogočajo enostavno prilagajanje delovanja, to pa je ena izmed ključnih značilnosti tudi za električno talno gretje. Dobimo posebno grelno preprogo oziroma kar folijo, ki jo namestimo pod pohodno površino, povežemo pa jo v električno omrežje in s termostatom. Tako imamo tudi pri talnem ogrevanju popolno kontrolo nad delovanjem in lahko natančno upravljamo jakost ogrevanja. Tudi folija za talno gretje se lahko dobro prilagaja razmeram v prostoru in zahtevam stanovalcev – za električno gretje je vedno značilna popolna prilagodljivost, saj lahko enostavno prilagajamo jakost električnega toka, ki potuje skozi grelne elemente.

IR ogrevanje se najbolje izkaže z ugodno ceno

Za mnoge je pri opremljanju stanovanja prioriteta cena. To je lahko povsem smiseln pristop, saj ne želimo pretirano zapravljati, sploh če imamo na voljo ugodne alternative, ki so prav tako učinkovite. IR ogrevanje je tu odličen primer. Je namreč zelo prepričljiv način ogrevanja, ki bo gotovo navdušil tudi mnoge zahtevnejše uporabnike. Hkrati pa je zelo poceni in v tem oziru prekosi praktično vse druge alternative.

Najprej imajo IR paneli te prednosti že v samem izhodišču, ob nakupu opreme. Komplet IR panelov za manjše stanovanje lahko dobimo po izredno ugodni ceni, tudi za manj kot tisoč evrov, kar je izvrstno za ogrevalni sistemi. Predvsem pa ne bomo imeli dela in stroškov z montažo, saj brez težav najdemo dostop do električnega omrežja, IR panele pa namestimo nadometno na izbrana mesta. Tako je IR ogrevanje ob nakupu izredno poceni. Izkaže pa se tudi ob dolgoročni uporabi, saj imajo sodobna grelna telesa skoraj 100% izkoristek in nimajo toplotnih izgub, elektrika pa je dokaj ugoden energent.

Pogoji poslovanja
envelope