Poskrbite za svojega jeklenega konjička pravočasno

Z avtomobilom se brezskrbno podimo po cestah, ne da bi kaj dosti razmišljali o tem, kako za vozilo kar najbolje poskrbeti. Na to pomislimo le takrat, ko se pojavijo kakšne težave, včasih pa nas k obisku serviserja prisili kakšna obveznost, recimo menjava gum. A pametno je pogosteje koristiti storitve, ki jih nudijo avtoserviserji. Pri mehanikih najdemo koristne storitve, s katerimi za vozilo dobro poskrbimo – avto bo dlje časa brezhibno deloval, z njim ne bomo imeli težav in stroškov, predvsem pa lahko pričakujemo dobro izkušnjo pri vožnji.

Jasno je torej, da se splača zapeljati na servis. Glavni problem je po navadi cena, saj so storitve mehanikov lahko precej drage, sploh če je treba kaj popraviti ali zamenjati. Kakšna bo cena velikega servisa? To je lahko kar znatna finančna obremenitev in zato opravljamo servis le takrat, ko res ne gre več drugače.

Cena velikega servisa naj ne bo ovira

Veliki servis je praktična rešitev za mnoge težave, ki se lahko pojavijo pri dolgoročni uporabi vozila. Ta servis namreč vključuje celovit pregled vozila, najbolj pomembno pa je to, da se zamenja potrošni material in obrabljene kose, včasih tudi kakšne kritične dele vozila. To pomeni, da cena velikega servisa ne sme biti ovira pri odločitvi za takšne storitve. Splača se plačati za servis, da kasneje ne bo treba plačevati 10x več za zahtevnejša popravila, poleg tega tvegamo tudi druge težave.

Kakšna je torej cena velikega servisa? To je odvisno od ponudnika in storitev, ki jih servis vključuje. Avtoservis Selan opravlja celovite preglede in servis vozil, storitev pa se obračuna glede na opravljeno delo. Običajno lahko pričakujemo, da bo cena velikega servisa dosegla okoli 500 evrov, odvisno od tega, kaj je treba pravzaprav postoriti. Veliko dela opravimo že s pregledi in diagnostiko, to so cenovno ugodni posegi. Več stroškov prinašajo pregledi in zamenjave filtrov in drugih delov, sploh pa zamenjave kakšnih obrabljenih kosov, kot je zobati jermen ali deli zavornega sistema.

servis-avtomobila-1024x536-min

Avtoservis skrbi za varno in zanesljivo vozilo

Kljub temu, da imamo z velikim servisom nekaj stroškov, se splača te storitve redno koristiti. Ne gre namreč le za to, da na ta način dobro skrbimo za svoje vozilo, temveč zagotovimo tudi prijetno izkušnjo pri vožnji ter popolno varnost in udobje na cesti. To je prioriteta vsakega voznika, zato se splača obiskati avtoservis in opraviti celovit pregled vozila.

Za varnost in zanesljivost vozila sicer skrbimo na različne načine. Ena izmed obveznosti je recimo že tehnični pregled, ob katerem pridejo v poštev tudi storitve, ki jih nudi avtoservis. Tu se pokažejo razlike med novimi in starimi vozili, saj novejših vozil ni treba stalno pregledovati in servisirati, medtem ko starejša potrebujejo nekaj več pozornosti in jih na tehnični pregled odpeljemo vsako leto. A tudi sicer se splača budno spremljati delovanje vozila. Ni nujno, da opravljamo veliki servis, tudi mali servis vozila je lahko izredno koristen za tiste, ki želijo kar najbolje poskrbeti za svojega jeklenega konjička. Tak servis namreč že vključuje celovit pregled vozila in diagnostiko, tako da preventivno preprečimo nastanek kakšnih večjih težav. Poleg tega je mali servis seveda precej cenejši, tistih 100 evrov ne bo velik strošek za voznika, ki na ta način poskrbi za svoj avto.

Avtoservis nam ponuja še drugo ponudbo, ki jo lahko dobro izkoristimo, če želimo vzdrževati popolno pripravljenost svojega vozila. Nekaterim obveznostim se ne bomo mogli izogniti, tako se recimo redno odpravljamo na tehnične preglede, vsako leto menjamo gume, opravljamo pa tudi druge posege. Pogosto pa imamo na voljo še kar pestro ponudbo drugih možnosti, med katerimi se odločamo, če želimo zanesljivo odpraviti tveganje za težave, ki se rade pojavljajo ob dolgotrajni uporabi vozila. Tu pa je zelo pomembno, da izberemo pravi avtoservis z dobro ponudbo, saj se med posameznimi mehaniki pojavljajo tudi velike razlike.

Avtomehanična delavnica z najboljšo ponudbo

Večinoma se vozniki odločajo le za tiste storitve, ki jih nujno potrebujejo, takšno ponudbo pa ima praktično vsaka avtomehanična delavnica. Povsod lahko pričakujemo, da bomo lahko opravili mali in veliki servis ter druge osnovne vzdrževalne posege. Prav tako mehaniki večinoma opravljajo menjavo pnevmatik, menjavo olja in filtrov ter druge pogoste opravke. Ni pa nujno, da bomo povsod dobili tudi dodatno ponudbo, ki je lahko zelo koristna za naš avtomobil.

Težko je reči, katera avtomehanična delavnica bo najboljša, saj je ponudba lahko precej raznolika, predvsem pa se razlikujejo potrebe voznikov. Vozniki z novimi vozili imajo manj dela z vzdrževanjem in popravili, pri starejših vozilih pa je pogosto zelo pomembno, da serviser lahko ponudi hitra popravila in dobavo nadomestnih delov. Prav tako se včasih zanimamo za specifične storitve, ki jih lahko ponudi dobra avtomehanična delavnica – to je recimo čiščenje DPF filtra pri dizelskih vozilih. Pri takšnih storitvah se že splača nekoliko bolj pozorno pobrskati po ponudbi. Na srečo lahko kar na spletu najdemo prave rešitve, na https://www.avtoservis-selan.si/avtomehanika recimo preberemo več o celoviti ponudbi mehanikov, ki dobro poskrbijo za praktično vsako vozilo.

avto-servis-1

Avtomehanična delavnica za posebne posege

Običajno lahko pričakujemo, da bomo brez večjih težav našli prave rešitve za svoje vozilo. Imajo pa kakšni vozniki tudi posebne potrebe, za katere lahko poskrbi le dobro pripravljena avtomehanična delavnica. To so recimo lastniki avtodomov, gospodarskih vozil, avtobusov in podobno. Tu je treba v vzdrževanje vložiti še več dela, pogosto pa se lotevamo tudi kakšnih prilagoditev, nadgradenj ali drugih posegov, ki jih ne more opraviti kar vsaka avtomehanična delavnica. Običajno se za takšne storitve obrnemo na pooblaščene serviserje, ki se ukvarjajo prav s takšnimi storitvami in imajo ponudbo prilagojeno za zahtevnejše stranke. Pametno je brskati po ponudbi uveljavljenih in zanesljivih serviserjev, sploh če se zanimamo za storitve, ki imajo neposreden vpliv na varnost in udobje pri vožnji.

Menjava zavornih ploščic in servis zavornega sistema

Med avtomobilskimi sistemi, ki najbolj izstopajo pri vožnji po cesti, je treba gotovo omeniti zavorni sistem. Ta ima naravnost kritično funkcijo na vsaki poti, saj vedno računamo na to, da bodo zavore dobro delovale. Tako je zavorni sistem tudi precej obremenjen in je treba zanj dobro skrbeti. V poštev pride predvsem menjava zavornih ploščic. To je storitev, ki jo najdemo v ponudbi mnogih mehanikov, saj se opravlja dokaj pogosto, poleg tega je zelo pomembna za varno vožnjo.

Če zavore ne delujejo, je potreben celovit zavorni servis, ki bo verjetno vključeval tudi menjavo zavornih ploščic. Splača se izkoristiti ponudbo serviserjev, ki se posebej osredotočajo na zavorni sistem in lahko tu opravijo vso potrebno delo – ta sistem namreč ne vsebuje le zavornih ploščic, temveč tudi druge kose, ki so pri zaviranju precej obremenjeni. Če imamo težave z zavornimi ploščicami, je zelo verjetno, da je že prišlo do poškodb drugih komponent, zato je priporočljiv celovit pregled, ne le menjava zavornih ploščic. Takšen pregled je seveda vključen tudi v veliki servis, da dobimo pravo informacijo o stanju zavornega sistema.

Menjava zavornih ploščic je ključna storitev za zagotavljanje varnosti na cesti. Zelo pozorni moramo biti na delovanje zavornega sistema, saj lahko hitro sami prepoznamo morebitne težave. Ugotovili bomo, da zavore ne primejo več tako dobro, pogosto lahko slišimo cviljenje ali pa opazimo druge težave. Vse to so znaki, ki jih je treba nasloviti, verjetno bo potrebna prav menjava zavornih ploščic. Pomembno je, da težav ne zanemarjamo, tudi če še nimajo velikega vpliva na delovanje zavor, prav pri zavornem sistemu se zelo splača ukrepati hitro, saj preprečimo hujše težave in stroške, predvsem pa dobro poskrbimo za svojo varnost pri vožnji.

Pogoji poslovanja
envelope