Nepogrešljiv dodatek vsaki solati!

Pri pripravi solate smo pogosto precej izbirčni. Ta jed nam odpira mnoge možnosti in ponuja mamljive kombinacije, ki se jih splača preizkusiti. Tako tudi velja, da lahko brez skrbi kakšno sestavino tudi izpustimo ali poljubno dodamo, da dobimo še boljšo solato. Skorajda ni sestavine, ki bi bila povsem nepogrešljiva – le ena je taka, in to je dobro solatno olje.

Za solato se splača uporabiti solatno olje

Solata potrebuje olje, pri tem pa ni vseeno, kakšno olje izberemo. Kar nekaj možnosti se nam ponuja na trgovskih policah supermarketov, pa že doma imamo morda na zalogi več različnih vrst olja. Hitro ugotovimo, da ima prav solatno olje veliko vlogo pri tem, kako dobra bo solata, zato gotovo ne moremo uporabiti kar kateregakoli olja, še posebej ne tistega, ki ga sicer uporabljamo za vsestransko kuhanje in peko.

Za solato se splača uporabiti posebno solatno olje, ki je pripravljeno prav za ta namen. Pogosto je to mešanica okusnih olj, ki niso namenjena le temu, da dodajo jedi maščobo in omogočajo kuhanje oziroma peko. Imajo skrbno uravnotežen okus in prepoznavno aromo ter značilno barvo. Priljubljeno je recimo bučno olje za solato, to se lahko meša še z drugimi vrstami olja, da lahko dobimo zares posrečen končni rezultat. Bučno olje ima zelo značilne lastnosti, ima prepoznavno barvo in vonj, pa tudi okus je povsem nezgrešljiv in se zelo lepo poda k raznim solatam in drugim hladnim jedem.

V praksi je lahko solatno olje sestavljeno iz najrazličnejših vrst olja. Vedno pa ciljamo na to, da dobimo okusno mešanico, ki bo jedi res nekaj dodala. Tako postane solata mamljiv obrok, ki ga bomo z veseljem zaužili, prav solatno olje pa doda tisto piko na i, ki včasih še manjka pripravljeni solati. Gurmani se bodo poigrali z različnimi mešanicami in kombinacijami, še posebej če imamo na voljo kakšna posebna olja, kot je recimo bučno, za solatno olje pa se pogosto uporablja tudi konopljino olje.

bučno olje

Konopljino olje je za solate še posebej posrečeno

Pri izbiri olja smo pozorni na kar nekaj ključnih odlik tega živila, odvisno od tega, za kaj ga uporabljamo. Če ga mešamo v solato, potem bo prioriteta gotovo dober okus, saj je okus olja v solati zelo izrazit. Konopljino olje je zato odlična izbira za solatno olje, ima prepoznaven okus, ki spremlja okus same solate, ne da bi bilo olje premočno. Običajno je konopljino olje precej blago in omogoča uporabo v najrazličnejših jedeh, ne le v solatah.

Najpogosteje se konopljino olje sicer uporablja za hladne jedi, poleg solat recimo tudi kakšne sladice, namaze, prelive, omake in podobno. Seveda pa gre še vedno za kuhinjsko olje, ki ga lahko mirne vesti uporabimo pri kulinaričnih eksperimentih. Za peko sicer ni povsem primerno, poleg tega s segrevanjem zgubimo tudi koristne sestavine v konopljinem olju. Če izbiramo kakovostno domače konopljino olje, kot ga ponuja oljarna Petovar na https://petovar.com/konopljino-olje, potem gotovo želimo povsem izkoristiti prav vse, kar nam lahko ponudi takšno olje. Računamo na to, da bomo dobili ugodno hranilno sestavo, ki dodaja še piko na i okusu, barvi in aromi kakovostnega konopljiinega olja. Nič čudnega, da je prav ta vrsta olja vse bolj priljubljena za ljubitelje kvalitetne hrane, seveda tudi za pripravo solat.

Splača se narediti zalogo kvalitetnega olja, saj to sestavino v kuhinji vedno potrebujemo. Olje je nepogrešljiv dodatek vsaki solati in mnogim drugim jedem, vedno pa lahko z dobrim oljem dosežemo prav posebne učinke, ki pričarajo drugačno izkušnjo tudi pri uživanju že znanih jedi. Ker lahko kar z oljem naredimo veliko razliko v kuhinji, se splača preizkusiti tudi konopljino olje. Sploh, če ga imamo na voljo v mamljivi ponudbi pravih domačih oljarn. 

bučno olje kvalitetno

 

Pogoji poslovanja
envelope