Konec skrbi s čistočo vašega bazena!

Bazen je zelo posrečen dodatek v vsakem ambientu, a kaj hitro ugotovimo, da je z njim tudi veliko dela. Običajno imamo v mislih podobo brezhibno čistega bazena z neoporečno vodo in brez kakršnih koli tujkov, v praksi pa se srečamo z raznimi ovirami, ki terjajo nekaj truda pri čiščenju in vzdrževanju bazena. A prav tako imamo na voljo nekatere dobre rešitve, če želimo vzdrževati čistočo bazena, delu pa ne želimo namenjati preveč časa in truda.

Ker moramo za čistočo bazena v vsakem primeru poskrbeti, bo najbolje delo prepustiti nekomu, ki to opravi hitreje in uspešneje, sploh če se s tem lahko sami izognemo trudu in skrbem. Kdo bo čiščenje bazena opravil namesto nas? Odlično se bo obnesel sesalnik za bazen, ki dejansko kar sam opravi vse pomembne opravke pri vzdrževanju čistoče bazena.

Sesalnik za bazen prevzame večino dela z bazenom

Najpomembnejša naloga lastnikov bazenov je prav ta, da skrbijo za redno čiščenje. Če delo prevzame sesalnik za bazen, se takoj močno razbremenimo. Ne bomo zapravljali časa, prav tako se ne bomo naprezali z delom, ki je sicer nujno, a tudi zahtevno in zamudno. Raje svoj čas in energijo namenimo za kaj bolj koristnega ali sproščujočega, delo z bazenom pa bo prevzel sesalnik za bazen.

To še posebej velja v primeru, da nam je na voljo kakovostna oprema za sesanje bazena. Sesalniki so oblikovani tako, da svoje delo dobro opravljajo, a izbiramo med različnimi modeli, ki so prilagojeni za različne izzive. Tako moramo biti pri izbiri nekoliko bolj previdni, a na srečo lahko računamo na to, da bodo našli pravo rešitev za svoje potrebe. Kakovosten sesalnik za bazen bo svoje delo odlično opravil, če izberemo napravo, ki ustreza našim potrebam in pričakovanjem. Veliko je odvisno od tega, kakšen bazen imamo in kakšen rezultat pričakujemo pri čiščenju. 

V poštev pride le prilagojen vodni sesalec za bazen

Čiščenja bazena se lahko lotimo z raznimi pripomočki. Če čistimo sami ročno, bomo dejansko potrebovali kar nekaj orodja, s katerim lahko res naredimo razliko. Čiščenja ne smemo opravljati površno, saj se bo umazanija s tem le kopičila in zahtevno delo bomo le nekoliko odložili. Ravno zato so toliko bolj zanimive naprave, ki nadomestijo potrebo po arzenali čistilne opreme. Vodni sesalec za bazen lahko sam prevzame delo, za katerega bi sicer potrebovali celo vrsto posebnih pripomočkov. A tudi sesalec je treba premišljeno izbrati.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da pride v poštev le prilagojen vodni sesalec za bazen. Običajni sesalci niso namenjeni uporabi v vodi, tudi tisti z dolgo cevjo se pod vodo ne znajdejo dobro. Takoj bomo napravo uničili, lahko pa tvegamo tudi kakšne nesreče in nezgode, če neprevidno mešamo vodo in električni tok v napravi, ki ni vodotesna. Bistveno boljša izbira je vodni sesalec za bazen, ki je narejen prav za takšne naloge. Pričakujemo lahko, da bo tak sesalec našel svoje mesto pod vodno gladino in ne bo povzročal težav v takšnem okolju. Kakovostna oprema te vrste je dobro pripravljena na izzive in je posebej prilagojena značilnostim okolja v bazenu. Predvsem pa naprave ponujajo prilagojene funkcionalnosti, ki jih pri običajnih sesalcih tako ali tako ne moremo dobiti. 

Vodni sesalec za bazen bo gotovo dobro prilagojen uporabi v bazenu, se pa modeli razlikujejo v drugih ključnih lastnostih, ki jih ne smemo zanemariti. Kar nekaj pomembnih dejavnikov odloča o končnem učinku pri čiščenju bazena, zato moramo biti pri izbiri še posebej previdni. Ker se želimo običajno izogniti zahtevnemu delu, izbiramo za čiščenje bazena prilagojene sesalce pri uveljavljenih dobaviteljih opreme za bazen. Trgovina Dinotec nudi prav takšne naprave – gre za posebne sesalce za bazen, na katere se lahko zanesemo. Prilagojeni modeli so kot nalašč za sodobne bazene in nas ne bodo pustili na cedilu niti pri kakšnih zahtevnejših opravilih. Še posebej to drži za naprednejše modele, to so predvsem robotski sesalci, ki so v zadnjem času zelo priljubljeni.

robotski sesalec za bazen

Robot za čiščenje bazena ustreza zahtevnejšim uporabnikom

S čiščenjem bazena imamo veliko dela in skrbi, oboje pa povsem odpravlja robot za čiščenje bazena. Z robotskim sesalcem se namreč takoj rešimo dela in skrbi, saj naprava sama opravlja svoje naloge, ne da bi jo morali upravljati ali nadzirati. To je idealna rešitev za večino zahtevnejših uporabnikov, ki želijo svoj bazen vzdrževati v vrhunski formi. Seveda pa je robotska oprema zelo dobrodošla tudi pri tistih, ki sicer niso posebej zahtevni, a vseeno cenijo svoj prosti čas in ga ne nameravajo zapolnjevati z zamudnimi opravili, ki jih lahko opravijo kar roboti.

Tudi v praksi se robot za čiščenje bazena odlično obnese. Primeren je za samodejno čiščenje večjih bazenov, lahko tudi za večje število bazenov, kar je pomembno v kakšnih plavalnih centrih in kopališčih, v hotelih in podobnih ustanovah, kjer imamo večje bazene oziroma večje število bazenov. V takšnem okolju lahko robot za čiščenje bazena nadomesti kader, ki bi sicer skrbel samo za čistočo bazenov. Delovno silo lahko preusmerimo v bolj koristna opravila, hitro bo možno storiti veliko več, če se ni treba ukvarjati z zamudnim čiščenjem bazenov.

Bolj ali manj zahtevne uporabnike najdemo v različnih okoljih, zato se tudi robot za čiščenje bazena lahko dobro znajde tudi doma. Dober robotski sesalnik za bazene lahko delo opravi samostojno, tako da se z njim ne bo treba posebej ukvarjati. Že res, da se uporabniki po svojih potrebah lahko precej razlikujejo, a sodobni roboti dobro odgovarjajo na cel spekter njihovih potreb in svoje delo brezhibno opravijo. Sploh če znamo izbrati kakovostne naprave in se tudi dobro spoznamo na njihovo delovanje. Večinoma so robotski sesalci precej intuitivni in enostavni za uporabo, ni pa nujno, da bomo res hitro osvojili vse podrobnosti pri delovanju takšne naprave.

Kako robot za bazen sploh deluje?

Veliko je govora o robotskih sesalcih in podobni opremi, pri čiščenju bazenov pa imamo opravka s posebnimi napravami, ki imajo prilagojen način delovanja. Robot za bazen je resda podoben robotskim sesalcem, ki jih uporabljamo za čiščenje doma, a ima tudi nekatere pomembne razlike, ne le te, da je vodotesen in pripravljen na uporabo v bazenu.

V vsakem primeru pa moramo napravo najprej ustrezno nastaviti, da bo dobro delovala. Prilagodimo začetne nastavitve in pripravimo površino, ki jo je treba očistiti. Vstopni modeli robotskih sesalcev nimajo kakšnih pametnih navigacijskih sistemov, se pa vseeno dobro znajdejo na manjših površinah, ki nimajo posebnih ovir. V bazenu to odlično funkcionira, zato je lahko dobra izbira tudi kak enostavnejši robot za bazen, sploh če imamo manjši bazen s pravilnimi oblikami. Naprednejši roboti se dobro znajdejo tudi v bolj zapletenih in večjih bazenih.

Delovanje robota za bazen lahko natančno nastavimo, v praksi pa seveda ciljamo predvsem na to, da bo naprava dobro delovala in kar sama premostila morebitne ovire, ki se pojavijo pri delu. Tako nam preostane le še to, da robot za bazen namestimo na svoje mesto in ga zaženemo. Naprava bo sama začela s čiščenjem, predvsem se posveti dnu bazena, lahko pa očisti tudi stene in robove ter druge kotičke. Pomembno je, da ne zanemarimo kakšnega pomembnega aspekta delovanja te naprave, sploh pri prvih nekaj čiščenjih je pametno dodatno preveriti, ali je robot res dobro opravil svoje delo.

Največ lahko pričakujemo od naprednih sesalcev za bazen, ki jih nudi Dinotec servis. To so avtomatski sesalci, ki bodo dejansko prevzeli vse delo pri čiščenju bazena. Dobimo sicer lahko tudi druge modele, a vedno se moramo prepričati, da bo možno z uporabo takšne opreme skrbeti za celovito čistočo bazena in okolice.

Avtomatski sesalec za bazen v kombinaciji z drugimi pripomočki

Funkcionalnosti naprave, ki jo uporabljamo za čiščenje bazena, moramo dobro poznati. Že res, da avtomatski sesalec za bazen deluje samodejno in samostojno očisti površine bazena, ni pa nujno, da bo zmogel očistiti kakšne nepravilno oblikovane bazene ali neugodne površine. Še bolj pomembno je to, da se zavedamo, da čistoča površin v bazenu še ni dovolj za prijetno namakanje v vodi. Bolj kot čistoča bazena je pomembna čistoča vode, zato se splača izbrati napravo, ki sproti opravlja tudi filtriranje vode. Na http://trgovina.dinotecservis.si/robotski-sesalci.html dobimo zmogljive naprave, ki funkcionalnosti čiščenja površin dopolnjujejo še z možnostjo filtriranja vode, včasih pa lahko avtomatski sesalec za bazen ponudi še nekatere dodatne funkcionalnosti, ki jih gre izkoristiti. 

Če imamo dober avtomatski sesalec za bazen, bomo napravi prepustili večino dela pri čiščenju bazena. Takšna naprava lahko čisti bazenske površine in vodo, lahko odstranjuje tudi vsiljivce in tujke na vodni površini. Veliko dodatnega dela ne bomo imeli, včasih lahko priskočimo le na pomoč. Drugače je pri robotskih sesalcih, ki niso tako zmogljivi in nimajo res širokega nabora funkcij. Takrat je pametno uporabiti še nekaj drugih pripomočkov, da lahko vzdržujemo čistočo bazena in vode. Tudi v tem primeru nam bo avtomatski sesalec za bazen močno olajšal delo, a vseeno moramo biti pripravljeni na nekatere opravke, ki jih robot ne more v celoti opraviti sam.

Splača se skrbeti predvsem za čistočo vode. Sami lahko hitro in enostavno odstranimo večje vsiljivce na vodni površini, prav tako je pametno, da zagotovimo redno filtracijo vode, za kar običajno uporabljamo posebne filtre in filtrirne sisteme. Tu nam avtomatski sesalec za bazen sicer lahko pomaga, a z dobro opremo smo še bolje pripravljeni in se ne bomo zanašali na robota oziroma ne bo treba kupiti tako zmogljive in posledično drage naprave. 

Pogoji poslovanja
envelope