Jesen je čas za nora adrenalinska doživetja

Na počitnice se praviloma odpravljamo poleti, a takrat naletimo tudi na največje gneče in najvišje cene. Če si lahko privoščimo nekaj časa za oddih jeseni, je možno v tem letnem času izkoristiti odlične priložnosti za sproščen dopust. Vreme pa je tako ali tako še vedno zelo prijetno, da se lahko podamo tudi na kakšne aktivnosti v naravo. Tisti, ki imajo v mislih adrenalinska doživetja, se bodo gotovo podali v Posočje. Ravno aktivnosti, kot so rafting, kajak in soteskanje, Soča predstavlja v posebej atraktivni ponudbi, ki prepriča ljubitelje adrenalinskih aktivnosti.

Seveda pa ne gre le za adrenalin. Posočje vabi s širokim naborom različnih aktivnosti v naravi ter z dobro razvito turistično ponudbo. Gotovo pa gre izpostaviti še to, da bomo ves čas dopusta uživali v neokrnjeni naravi, ki jo lahko na različne načine raziskujemo in občudujemo, tudi od blizu

Za soteskanje Soča navdušuje prave raziskovalce

Če se želimo podati v neokrnjeno naravo, se bomo gotovo pozanimali o možnostih, ki jih ponuja za soteskanje Soča. Ta aktivnost nas namreč vodi v naravo, v Posočju bomo na ta način odkrivali razne kotičke, kamor nas vodijo struge manjših potokov. Ker je za soteskanje Soča preširoka in pregloboka ter nima tako primernih sotesk, se aktivnost izvaja v strugah njenih pritokov, ki so še bolj atraktivne. Spoznali bomo bolj odročne kotičke, predvsem pa se bomo soočili z zahtevnimi izzivi, ki jih postavlja pred udeležence program soteskanja.

Čeprav za soteskanje Soča ni povsem primerna, ponuja čudovito kuliso. Tako ali tako bomo veliko časa preživeli ob reki in na njej, tako da oddih s soteskanjem v strugi kakšnega pritoka še dodatno začinimo. Lahko pa se seveda podamo tudi na reko. Tam imamo na voljo kar nekaj zanimivih aktivnosti, izhodišče pa je v Bovcu, ki združuje največ ponudnikov tovrstnih adrenalinskih aktivnosti.

Rafting na Soči začnemo v Bovcu

Bovec je odlično izhodišče za vse vrste adrenalinskih aktivnosti, seveda tudi za rafting, ki velja za najbolj priljubljeno izbiro med obiskovalci Posočja. Pričakujemo torej, da bo za rafting Bovec ponudil kar dosti izbire, kar je velika prednost za raznovrstne obiskovalce.

Našli bomo namreč več različnih programov, ki se dobro prilagajajo različnim profilom adrenalina željnih obiskovalcev. Na svoj račun bodo seveda prišli predvsem tisti, ki se zanimajo za adrenalinsko doživetje, pri katerem ne bodo ostali povsem suhi. Zato ponuja za rafting Bovec tudi spuste po brzicah, kar je čisto edinstveno doživetje. Takšna ponudba je na voljo pri uglednih agencijah, ki izvajajo spuste z izkušenimi vodniki.

rafting

Pri večjih agencijah dobimo tudi druge programe, ki so lahko bolje prilagojeni drugačnim interesom. Športna agencija Bovec Sport ponuja izbiro različnih programov za rafting, Bovec pa gosti tudi druge ponudnike, pri katerih lahko najdemo kaj zanimivega. Običajno nas kot alternativa adrenalinskemu spustu po brzicah zanima kak bolj umirjen program, pri katerem se raje osredotočimo na občudovanje okolice. To so kakšni družinski programi, primerni tudi za otroke. Lahko pa gre za skupinski spust, pri katerem imamo v načrtu še druge dejavnosti, vključimo recimo postanek na vodi ali na rečnem bregu. Posebna ponudba je tudi mini rafting, Bovec s to opcijo privabi predvsem tiste, ki želijo Sočo raziskovati sami. 

Če Posočje obiščemo jeseni, bomo hitro prepoznali mnoge prednosti takšne odločitve. Na voljo bodo namreč vsi ti programi, ne da bi morali iskati posebne termine ali se prilagajati drugim udeležencem. Tudi gneče ne bo, ne pri turističnih agencijah ne na vodi. Tako je za rafting Bovec priljubljena destinacija tudi v jesenskih mesecih. Prav tako najdemo na istem mestu tudi drugo ponudbo, ki je jeseni še kako aktualna. Če se osredotočimo na ugledne agencije, ki ponujajo vodene odprave in adrenalinska doživetja, hitro najdemo zelo prepričljive opcije za vsakega avanturista.

Programi, ki jih ponuja za canyoning Bovec

Omenili smo že, da se soteskanje večinoma izvaja v pritokih reke Soče. Skoraj vedno pa služi kot izhodišče za canyoning Bovec, ki ima največ tovrstne ponudbe. V vsakem primeru se bomo prav tu lotili iskanja pravega ponudnika za soteskanje. 

Ni treba obiskati Bovca, da lahko najdemo pravo ponudbo in izberemo pravega izvajalca. Kar preko spleta lahko najdemo prave opcije, na https://www.bovecsport.com/en/ponudba/canyoning predstavlja svojo ponudbo ugledna agencija, ki nudi tudi širok nabor programov za canyoning. Bovec bo s široko ponudbo gotovo privabil vse, ki jih zanima soteskanje.

Kakšni programi so nam torej na voljo? Ponudba je lepo razčlenjena in ponuja nekaj za vsakogar. Glede na to, da je za canyoning Bovec priljubljena destinacija med začetniki, je zelo dobrodošla ponudba lažjih odprav skozi krajše struge. Takšni programi vključujejo za kakšni dve uri aktivnosti, pri kateri se bomo že srečali z nekaterimi preprekami pri premagovanju razdalje po strugi navzdol, ni pa prevelikih izzivov, ki jih začetniki ne bi mogli opraviti. Gotovo bomo naleteli tudi na nekatere atrakcije, ki jih premagamo s pomočjo izkušenega vodnika.

Tistim, ki se že dobro spoznajo na canyoning, Bovec ponuja zahtevnejše izzive. Na volj so daljši in bolj razgibani programi, ki vodijo skozi struge bolj atraktivnih pritokov reke Soče. To so lahko daljše odprave, ki morda trajajo tudi po šest ur. Ponudba je precej prilagodljiva in izbiramo lahko med različnimi variantami, ki se razlikujejo po zahtevnosti in trajanju.

Canyoning Bovec ponuja v celovitih paketih

Ena izmed odlik ponudbe adrenalinskih aktivnosti v Bovcu je gotovo ta, da so vsa adrenalinska doživetja vključena v celovite pakete. Ne bo se treba torej obremenjevati z raznimi skrbmi in opravki, za vse poskrbijo izkušene športne agencije. Ker za canyoning Bovec služi le za izhodišče, se bo treba recimo do soteske zapeljati, a za transport poskrbi izvajalec programa. Enako velja za druge aktivnosti, ki jih lahko med seboj kombiniramo v zelo atraktiven program za jesenski dopust.

Soča rafting in druge atrakcije za cel teden doživetij

Druga izrazita prednost ponudbe v Bovcu je ta, da dobimo celo vrsto adrenalinskih aktivnosti na istem mestu. Ne bo treba hoditi daleč, pogosto kar pri isti agenciji lahko izberemo cel paket storitev. Takšna ponudba se lepo kombinira in nam omogoča, da si cel teden zapolnimo z raznimi zanimivostmi. Pogosto je v ospredju Soča rafting, ki je glavna atrakcija in se jo gotovo splača preizkusiti. Bomo pa ob tem gotovo z zanimanjem opazovali tudi druge aktivnosti na reki. Pobrskamo po ponudbi agencije, ki ponuja Soča rafting, in gotovo bomo našli tudi druge zanimivosti, ki jih moramo doživeti.

Na ta način lahko oblikujemo ustrezen program za različne vrste dopusta. Zelo radi se na Soča rafting podajajo tisti, ki organizirajo oddih v skupini. Najboljši primer so družine, a v Bovec prihajajo tudi razne druge skupine. Posebej atraktivna je ta ponudba recimo za adrenalinski teambuilding, ki povezuje sodelavce. Tudi tu se recimo organizirajo Soča rafting in druga doživetja, hkrati pa imamo veliko časa tudi za sprostitev in prostočasno druženje. Ponudbe je dovolj, da bomo gotovo lahko dosegli svoje cilje ne glede na to, kakšen dopust organiziramo.

rafting-168007_1280

Soča rafting za teambuilding

Rafting je presenetljivo družabna aktivnost. V čolnu se znajde večja skupina ljudi, ki morajo med seboj sodelovati, saj so skupaj postavljeni pred razne izzive ob plovbi po reki. Tako je Soča rafting idealen za teambuilding, tudi zato, ker lahko v program vključimo tudi druženje in druge aktivnosti. Takšne odprave so zelo pogoste in precej priljubljene, udeleženci bodo zelo zadovoljni z izvedbo. 

Za takšen učinek se splača izkoristiti ponudbo uglednih športnih agencij. Na voljo imamo že pripravljene programe, ki so pogosto najboljša izbira, so pa vedno zelo prilagodljivi. Tisti, ki iščejo kakšno bolj adrenalinsko doživetje, pa gredo lahko tudi v lastni režiji preizkusiti kakšno dodatno ponudbo – te v Bovcu gotovo ne manjka!

Pogumneže čaka tudi padalski skok v tandemu

Tisti, ki hladnokrvno preplujejo tudi soške brzice, se bodo gotovo malo bolj ogreli, če se odločijo za polet s padalom, običajno je to skok v tandemu. Cena je za to doživetje nekoliko višja, poleg tega je nekoliko več dela z organizacijo, zato skok s padalom ni pogosto vključen v kakšne večje pakete ponudnikov adrenalinskih aktivnosti. Vedno pa je na voljo za pogumneže, ki želijo to ponudbo izkoristiti.

Polet s padalom je povsem edinstvena izkušnja, zato bo za skok v tandemu cena gotovo upravičena, pravzaprav kar zanemarljiva če upoštevamo, da gre za nepozabno izkušnjo, ki je drugje ne bomo dobili. Če dopustujemo v Posočju, se gotovo splača izkoristiti priložnost za takšen podvig. Morda se bodo opogumili tudi tisti, ki niso čisto prepričani – skok s padalom je namreč v ponudbi uglednih agencij, ki takšna doživetja organizirajo že dolga leta. Na bovecsport.si se lahko natančneje pozanimamo, kako se izvaja polet v tandemu, da bomo na doživetje dobro pripravljeni, seveda pa je navedena za skok v tandemu cena, ki jo bo treba odšteti. 

Spet se izkaže, da je pametno Bovec obiskati jeseni. Ravno pri dražjih storitvah se namreč bolj poznajo razlike v ceni, tako da dobimo zelo ugodne ponudbe po koncu viška sezone. Poleti so storitve lahko dražje, medtem ko jeseni veljajo akcijske cene in lahko kar dosti prihranimo. Se pa moramo pozanimati, ali je za skok v tandemu cena zunaj sezone res nižja, za aktivnosti, ki so zahtevnejše za organizacijo, ne dobimo vedno boljše cene.

Glavno pa je to, da imamo na voljo zanimive aktivnosti, s katerimi bomo gotovo potešili željo po adrenalinu. Za skok v tandemu cena gotovo ne bo nikogar prepričala v to, da bi raje ostal na tleh – že za kakšnih 150 evrov se lahko podamo med oblake, kar je povsem smiselna investicija, ki v zameno ponuja nepozabne spomine.

Tudi za kajak Soča pozimi ponuja čudovito izkušnjo

Omenili smo kar nekaj atraktivnih dejavnosti, ki jih ponujajo športne agencije v Posočju. Na rečne brzice se lahko podamo z raftom, a tudi za kajak Soča ponuja zelo ugoden ambient. Pravzaprav je med kajakaši Soča izredno priljubljena, predvsem med tistimi, ki želijo imeti sami nadzor nad svojo izkušnjo. Podajo se lahko na daljši spust in samostojno raziskujejo tiste kotičke, v katere reka običajnih turistov ne zanese. Tako je za kajak Soča zelo atraktivna in lahko ponudi posebno izkušnjo.

Zakaj je v jesenskem času to še bolj očitno? Predvsem zato, ker se izognemo gneči na reki. Tisti, ki imajo svoj kajak in lahko sami organizirajo spust po reki, bodo priložnost rade volje izkoristili. Za kajak Soča v tem času odpira mnoge možnosti, pri katerih imamo proste roke.

Za kajak Soča ponudbo predstavlja tudi turistom

Prav tako bodo prišli na svoj račun turisti, ki mogoče niso vešči plovbe v takšnem čolnu. Tudi začetniki se lahko udeležijo vodenih skupinskih spustov, ki so praviloma najboljša izbira za tiste, ki jih zanima le lepa izkušnja in se želijo preizkusiti v kakšni novi aktivnosti. Tisti, ki bi radi res osvojili osnove kajakaštva, se lahko udeležijo začetniških tečajev. Lahko pa si kakšen čoln tudi sposodimo in se zapeljemo na mirne dele reke, predvsem je med turisti priljubljeno akumulacijsko jezero pred Mostom na Soči. Tako nam za kajak Soča odpira kar nekaj priložnosti, ki jih lahko izkoristimo ob obisku v jesenskem času. Tudi športne agencije imajo še vedno zelo atraktivno ponudbo, s katero dopolnijo zanimivosti v Posočju in lepo začinijo obisk.

Pogoji poslovanja
envelope