Implantat tudi pri nas omogoča napredno zdravljenje

Zdravljenje z implantatom ima velik potencial, ki pa ga je možno povsem izkoristiti le, če lahko dobimo dobro ponudbo izdelkov in storitev pri zobozdravnikih. Ta ponudba se stalno razvija, saj se stalno razvija tudi tehnologija na področju naprednih zobozdravniških rešitev. Danes imamo na voljo celo vrsto prepričljivih storitev, ki koristijo prednosti, ki jih prinaša implantat. Na svoj račun bodo torej prišli tudi tisti, ki se zanimajo za kakšne zahtevnejše posege in zdravljenja, čeprav je res, da so to pogosto samoplačniške storitve, ki jih je treba poiskati pri specializiranih ponudnikih.

Največ ponudbe pri nas ima za implantat Ljubljana, saj najdemo kar nekaj zasebnih ordinacij, kjer se dobro spoznajo na zobno protetiko. Zdravljenje z implantati včasih ponujajo tudi zobozdravniki, ki se bolj osredotočajo na estetsko zobozdravstvo. Na izbiro imamo širok nabor različnih storitev, seveda pa se implantat pogosto uporablja kot sredstvo za reševanje kakšnih posebnih težav, pri katerih je treba zdravljenje skrbno načrtovati. Tako niti ni pomembno to, da že imamo na voljo točno določene storitve, temveč da najdemo zobozdravnika, ki bo s primerno opremo in naprednimi izdelki znal pripraviti dober načrt in zdravljenje tudi izvesti, ne glede na to, za kakšne težave pravzaprav gre. Tudi takšne ponudnike lahko najdemo.

Ni čudno, da se ponudba večinoma osredotoča na tiste storitve, ki so pri implantatih najbolj pogoste. Pogosto je implantat alternativa za klasično zdravljenje v primeru manjkajočega oziroma izpadlega zoba – v tem primeru je to precej enostavna in hitra, pa tudi poceni storitev. Imamo pa tudi druge naloge, ki jih lahko opravimo z implantati, recimo tudi all on 4, ki vključuje namestitev cele proteze.

Storitve, pri katerih uporabljamo implantat

Zobozdravniki pri svojem delu odgovarjajo na specifične potrebe vsakega pacienta. Lahko imamo opravka z zelo raznolikimi nalogami, pri katerih se poslužujemo vseh sredstev, ki so na razpolago. Tudi implantat se tako izkaže za zelo vsestransko sredstvo, ki se lahko dobro izkaže v različnih situacijah.

Dobra preventiva lahko prepreči bolezni, a implantat bo vseeno uporaben v primeru manjkajočih zob

Najbolj značilna je uporaba v primeru, da nam manjka zob. V tem primeru se vsadek namesti na mesto manjkajočega zoba, nanj pa pričvrstimo še protetični nadomestek. To je zelo elegantna rešitev, ki ima na dolgi rok odlične rezultate. Je veliko bolj priporočljiva od alternative, ki običajno vključuje namestitev protetičnega nadomestka na mostiček, ki obremenjuje sosednja zoba. Podobno lahko implantat uporabimo pri nadomeščanju več manjkajočih zob, še posebej če imamo recimo dva ali tri manjkajoče zobe skupaj.

Če nam manjka več zob, bo morda smiselno premisliti o bolj kompletni rešitvi, to je lahko kar celotna proteza. Tudi pri teh se uporabljajo zobni vsadki, jih pa potrebujemo več, običajno štiri ali pa kar šest.

Implantat pri storitvi all on 4

Zelo dobro je razvita storitev all on 4, ki zajema namestitev proteze na štiri implantate. Na ta način je možno odgovoriti na potrebe brezzobih pacientov, ki bi radi v celoti povrnili funkcionalnost in izgled svojega zobovja. Implantat torej podpira protezo na različnih točkah, s štirimi običajno lahko zagotovimo zanesljivo namestitev. V nekaterih primerih lahko uporabimo dva vsadka, včasih pa kar šest, a izvedba na štirih je najbolj pogosta in običajno tudi najbolj priporočljiva.

Pogosto je implantat uporaben pri zahtevnejših zdravljenjih

Tako ima za storitev all on 4 Slovenija kar dobro ponudbo, saj je ta rešitev dobro razvita in je po njej tudi dosti povpraševanja. Treba bo sicer obiskati specializirano ordinacijo, kjer imajo takšno ponudbo – pri osebnem zdravniku običajno ne najdemo takšnih posegov. Zasebni zobozdravniki, ki se ukvarjajo z implantati, pa pogosto ponujajo tudi celotne proteze, zato ima za all on 4 Slovenija dobro ponudbo, ki se jo splača izkoristiti. Cene so sicer relativno visoke, a ta storitev ponuja odličen učinek, ki bo znesek tudi upravičil, poleg tega lahko računamo na dolgoročno zadovoljstvo, ki ga zagotavlja implantat.

Cena za implantat in povezane storitve

Ravno cena je pogosto razlog za zadržan pristop do implantatov in drugih zobozdravniških izdelkov in storitev na tem področju. Osnovna zdravljenja krije obvezno zavarovanje in že brezplačno lahko dobimo dobro oskrbo. Če pa želimo dober implantat, bo treba to tudi plačati. Koliko stane posamezen vsadek?

Cena je tu nekoliko odvisna od izbranega ponudnika. Največ izbire ima za implantat Ljubljana, s tem najdemo v mestu tudi največ konkurence in praviloma najbolj ugodne cene. Za posamezen vsadek bo treba odšteti okoli 500 evrov, lahko tudi nekoliko manj, možno pa da tudi več. Implantati se namreč uvrščajo v različne kakovostne in cenovne razrede, torej gotovo ni vredno tvegati z izbiro najcenejše ponudbe. Načeloma za 500 evrov dobimo že povsem spodobne rešitve, s katerimi bomo zadovoljni.

Razumljivo so dražje storitve, ki vključujejo več implantatov in več dela. Za all on 4 bo treba odšteti več tisoč evrov, cene se vrtijo okoli 5000 evrov, so pa tu spet v igri še nekateri drugi dejavniki, ki odločajo o ceni. Splača se pregledati ponudbo zobozdravnikov, ki nudijo implantat – cenike lahko najdemo tudi na spletnih straneh in se enostavno pozanimamo, koliko nas bodo izbrane storitve stale.

Pogoji poslovanja
envelope