Implantat odpira nove možnosti pri zdravljenju zob

Zobje imajo izredno pomembno nalogo v vsakdanjem življenju vsakega posameznika. Tega pa se včasih zavemo šele, ko imamo z zobmi težave, sploh če nam kak zob izpade. To se lahko kar hitro zgodi, če pride do kakšne nezgode ali drugih poškodb, lahko pa seveda tudi zaradi bolezni ali zaradi starosti. Če pride do izpada zob, je pametno stanje hitro popraviti, ko še imamo priložnost za enostavno rešitev. Posebej dobre možnosti v takšnem primeru ponuja implantat oziroma zobni vsadek, ki ga najpogosteje uporabljamo ravno za nadomestitev manjkajočih zob. Tudi v kakšnih bolj zahtevnih primerih imamo na voljo elegantne rešitve, ki jih omogočajo zobni vsadki, zato se splača obiskati ordinacijo, kjer opravljajo takšne posege, ter izkoristiti te možnosti.

Je pa implantat pogosto že nadstandard in takšnega zdravljenja verjetno ne bomo dobili pri osebnem zobozdravniku. Obrnemo se na strokovnjake, pri katerih je prav napredna zobna protetika v osrčju ponudbe. Po teh storitvah je veliko povpraševanja, zato se je tudi ponudba dobro razvila in imamo na voljo elegantne rešitve za praktično vsako situacijo. Tudi cene postajajo vse bolj ugodne, vsadki so dostopni za marsikoga, ki želi za svoje zobe kar najbolje poskrbeti. 

Implantat in alternative pri nadomeščanju manjkajočih zob

Najbolj značilen primer uporabe je nadomeščanje manjkajočih zob. Če nam manjka le en zob, lahko z vsadkom zelo enostavno namestimo protetični nadomestek, ki bo odlično opravil svoje delo. V tem primeru zobni implantati ponujajo zanesljivo mesto za protetični nadomestek, na dolgi rok pa skrbijo za to, da se sile pri obremenitvah zoba učinkovito prenašajo na kost pod zobovjem. To je idealna rešitev, s katero se zelo približamo stanju, kakšno je bilo pred izgubo zoba.

Najbolj je implantat koristen v primeru, da nam manjka kak zob

Alternative imajo praviloma slabši učinek, čeprav lahko še vedno ponujajo dobro rešitev v nekaterih primerih. Običajno se za takšne rekonstrukcije uporablja klasično zdravljenje z mostičkom, ki vključuje namestitev umetnega zoba na nosilno konstrukcijo, ki je pričvrščena na sosednja zoba. Tak mostiček s protetičnim nadomestkom lahko lepo zapolni mesto manjkajočega zoba in povrne funkcionalnost zobovja. Ne more pa učinkovito prenašati sil, zato začne kost pod zobom odmirati, kar vpliva na preostale zobe. Prav tako implantat ne obremenjuje sosednjih zob, medtem ko je treba za mostiček posegati tudi v zdrave zobe. 

Če imamo le en manjkajoč zob, bo verjetno možno najti zelo dobro rešitev. S takšnimi primeri se namreč srečujemo še kar pogosto, zato so se dobro razvile tudi zobozdravstvene storitve, s katerimi stanje rešimo. Nekoliko drugače je v primeru, da nam manjka več zob, a tudi takšna situacija lahko dopušča zdravljenje z implantati.

Za implantat bomo potrebovali slikanje in modeliranje

Implantat pri več manjkajočih zobeh

Ni nujno, da bo poseg veliko bolj zahteven. Na en sam implantat lahko namestimo tudi več umetnih zob, tako da brez težav izkoristimo podobne rešitve, kot jih imamo na voljo pri nadomeščanju posameznih zob. 

Včasih pa je rekonstrukcija bolj kompleksna in je treba vgraditi več vsadkov. V tem primeru se pogosto odločimo kar za celotno protezo in izdremo preostale zobe. Idealna rešitev je proteza all on 4, pri kateri štirje zobni implantati podpirajo celotno protezo. To je zelo dobra rešitev tudi za brezzobe paciente. Ponuja odličen rezultat pri zahtevnejših rekonstrukcijah, tudi na dolgi rok zelo dobro deluje.

Sodobna zobna protetika torej ponuja dobre rešitve tudi za zahtevnejše primere. Vedno se je pametno vprašati, kakšne možnosti odpirajo kakovostni vsadki. Čisto možno je, da lahko implantat uporabimo v praktično vsakem primeru, ki vključuje nadomeščanje manjkajočih zob. Včasih pa ob zdravljenju z implantati izkoristimo še drugo ponudbo, ki jo najdemo pri zobozdravnikih in ortodontih. S temi storitvami lahko dobro poskrbimo za zdravje svojih zob, odličen rezultat pa se bo videl tudi v lepem nasmehu in belih zobeh.

Implantat v kombinaciji z ortodontskimi in estetskimi storitvami

Splača se izkoristiti ponudbo zobozdravnikov. Dosežemo lahko odlične rezultate, sploh če nas zanimajo predvsem kakšne manjše prilagoditve. Ena možnost je recimo ortodontski aparat, ki nam pomaga pri urejanju pravilnega položaja zob v ustni votlini. Redkokdo ima že po naravi ravne zobe, ki so lepo urejeni v popolno linijo. Včasih imamo kakšna manjša odstopanja, včasih pa kak zob izrašča tudi čisto po svoje. Da bi rešili takšno stanje, uporabimo ortodontski aparat. Na tem področju imamo nekaj zelo atraktivnih opcij, predvsem fiksne in snemne aparate, ki se dobro prilagodijo vsaki situaciji. Lahko se odločimo celo za neviden zobni aparat, kar je pogosto najboljša izbira za tiste, ki želijo diskretno polepšati linijo svojih zob.

Drugo dimenzijo predstavljajo še estetske storitve, ki lepo dopolnjujejo implantat in druge osnovne posege. Če imamo zdrave in lepo urejene zobe, se jih splača še nekoliko polepšati. Poleg tega se nekatere estetske storitve včasih izvajajo tudi v primeru, da želimo rešiti kakšne specifične težave. Dosežemo lahko zelo dobre rezultate, saj so nam na voljo rešitve, ki imajo odličen učinek, hkrati pa so posegi po navadi precej enostavni. Splača se obiskati ordinacijo in povprašati o možnostih, ki jih imamo pri beljenju zob in sorodnih posegih.

Pogoji poslovanja
envelope