Fotografije na platnu so super darilo!

Kaj podariti za darilo? Fotografija je gotovo odlična ideja, sploh če jo lahko pripravite v prav posebni obliki. Te motive je namreč možno natisniti tudi na platno, kar prinaša edinstven učinek in zelo posrečeno darilo. Možnosti je seveda več, saj tiskarji pripravljajo različna darila s fotografijo, a s tiskom na platno ostajamo pri priljubljenih fotografijah in čudoviti dekoraciji, ki poleg tega naredi prav poseben vtis. Slik na platnu namreč nismo vajeni, še posebej ne, če gre za skrbno izbrane fotografije. 

Tako lahko pripravimo čudovito darilo, ki bo še dolgo ostalo v spominu. Pravzaprav je tisk na platno prav s tega vidika odlična priložnost – z ličnim spominkom vedno znova oživlja spomin na pomembne življenjske prelomnice in na druge posebne priložnosti, ki jih ujamemo v fotografski objektiv. Ravno zato so takšne fotografije zelo priljubljene ob porokah in drugih slavnostnih dogodkih, ki jih želimo trajno ohraniti v spominu. To, da nam tisk na platno ponuja tudi čudovito darilo, je le še pika na i.

Tisk na platno omogoča pripravo različnih daril

Pogosto je tisk motivov na različne materiale precej prilagodljiv, kar velja tudi za tisk na platno. Izbiramo lahko med različnimi fotografijami, tu praktično ni omejitev, če le imamo digitalno fotografijo v ustrezni ločljivosti oziroma kvaliteti. Fotografija bo na platnu izpadla nekoliko drugače kot na običajnem fotografskem papirju, zato je treba upoštevati nekatere razlike, a zelo verjetno je, da bo tisk na platno naredil boljši vtis kot običajni papir. 

Se pa tisk na platno običajno ne uporablja za masovno tiskanje fotografij, ki bi jih radi dali v album. Bolj primeren je za pripravo stenske dekoracije, ki jo nameravamo razstaviti v svojem domovanju. Pripravljajo se pretežno slike večjih dimenzij, ki ponujajo še več možnosti pri pripravi darila. Tako ima tisk na platno velik potencial, ki se ga splača izkoristiti, če iščemo domiselno darilo ob pomembnih priložnostih.

slika na platno

Kako bo izpadla slika na platnu?

Platno ima nekatere posebne lastnosti, zato ne moremo pričakovati, da bo končni izdelek tak, kot pri običajnih fotografijah. Ravno zato je slika na platnu tako atraktivna ideja, saj ponuja povsem edinstven učinek. Ima veliko bolj prestižen izgled, ima tudi prav posebno dimenzijo, ki pri fotografijah na papirju manjka. Tako je takšna ideja izvrstna za različna darila, pa tudi za pripravo domače dekoracije, ki jo želimo prilagoditi svojim željam in okolju, v katerem živimo. Sliko namreč naročimo po meri, tako da imamo popoln nadzor nad oblikovanjem končnega izdelka.

Pozorni smo le na to, da imamo ustrezno pripravljeno digitalno sliko. Običajno se slika na platnu prilagodi večjim dimenzijam, sploh če načrtujemo kakšno bolj opazno stensko dekoracijo. To pomeni, da potrebujemo kvalitetno fotografijo z ustrezno ločljivostjo. Sodobni fotoaparati večinoma lahko ponudijo ustrezno velikost slike. A poleg ločljivosti moramo upoštevati še to, da se bo v večjem formatu hitro pokazalo, kako dobra je fotografija, slika na platnu pokaže morebitne pomanjkljivosti in napake. Zato je treba skrbno izbrati pravi motiv, ki ga želimo natisniti na platno.

Na srečo lahko računamo na čudovit rezultat, če se vsaj malo potrudimo pri izbiri pravega motiva. Ni nujno, da je to fotografija, slika na platnu lahko prikazuje tudi druge motive. Včasih se odločamo za kakšna druga umetniška dela ali abstraktno dekoracijo. Na platnu se odlično znajdejo raznovrstni motivi, tisk pa je zelo prilagodljiv, zato imamo povsem proste roke pri pripravi domače dekoracije ali posrečenega darila. Pričakujemo lahko, da bo motiv zelo lepo izpadel, slika na platnu je prav posebna in takoj pritegne pozornost, tudi če ni prav vse perfektno. Platno pa ima še druge prepričljive lastnosti, s katerimi je idealno za takšno vlogo. Ravno zato je tisk na platno edinstvena priložnost, da pripravimo čudovite izdelke. Kakovostno platno ima povsem drugačen učinek kot običajen fotografski papir.

Kakovostno foto platno je ključno za dober rezultat

Dobro platno naredi veliko razliko, nenazadnje ravno to predstavlja celotno površino končnega izdelka, odloča tudi o tem, kako dobro se bodo prijele barve. Ne moremo torej sklepati kompromisov, odločimo se za kakovostno foto platno, ki nudi vse nujne lastnosti za dober končni rezultat. Včasih imamo visoka pričakovanja in tu res ne najdemo nobene bližnjice.

Foto platno je povsem primerno za tisk fotografij in drugih motivov, če imamo ustrezno opremo in dovolj znanja za takšno delo. Zato se v iskanju teh storitev obračano predvsem na izkušene ponudnike z zanesljivimi storitvami – na https://www.memory-canvas.si/ je ponudba, ki bo prepričala vsakogar, ki se zanima za tisk na kakovostno fotografsko platno. Dober ponudnik s kvalitetnim materialom lahko pripravi brezhibne končne izdelke, ki res predstavljajo vse odlike fotografij na platnu. 

Hkrati ima foto platno še nekatere druge pomembne naloge, ki jih ne moremo preprosto zanemariti. Gre za medij, ki mora dolga leta kljubovati različnim obremenitvam iz okolja. Pričakujemo, da bo slika na platnu obstojna in odporna, tudi če namestimo dekoracijo v okolje, ki za to ni povsem primerno. Zato je kakovostno foto platno dobro zaščiteno pred različnimi vplivi, na primer pred vlago in UV sevanjem. Seveda pa je pametno nameniti nekaj pozornosti tudi razmeram, v katerih bomo slike hranili, tako da platno ne bo po nepotrebnem obremenjeno. Tako lahko pričakujemo odlično obstojnost in dolgo življenjsko dobo, ne da bi motiv pokazal znake starosti in obremenitev iz okolja.

Kakovostno foto platno seveda ni edini faktor, ki odloča o končnem učinku tako pripravljene dekoracije. Je pa nujna podlaga, ki sploh omogoča zanesljiv tisk in pripravo daril oziroma dekoracije. Vsekakor ciljamo na višjo kakovost, saj so to po navadi slike, ki jih želimo občudovati še dolgo vrsto let. Še posebej, če jih pripravljamo za darilo, je treba uporabiti vrhunsko foto platno, ki bo dobro opravilo svoje delo.

slike na platnu

Kako poteka print slike na platnu?

Platno je le en izmed materialov, ki jih lahko uporabimo za tisk čudovitih motivov in pripravo atraktivnih dekorativnih izdelkov ali spominkov. Na materiale, ki omogočajo učinkovit prenos pigmentne barve, lahko enostavno tiskamo s sodobnimi tiskalniki, ki se ne zmenijo kaj dosti za to, kakšne materiale pravzaprav uporabljamo. Profesionalni ponudniki tiskanja na platno uporabljajo napredne tiskalnike, ki so posebej pripravljeni na takšno delo, a načeloma se print slike na platnu pripravi podobno, kot poteka tudi tiskanje na papir. 

Vseeno pa print slike na platnu zahteva posebno obravnavo in ga ne moremo opraviti preprosto sami doma. Zato se obrnemo na strokovnjake, ki opravljajo takšne storitve in se nam pravzaprav ni treba ukvarjati s tem, kako print slike na platnu poteka in kaj vse zahteva. V praksi gre torej preprosto za naročilo tiska fotografij, vse ostalo opravi izbrani izvajalec. Na ta način se uspešno izognemo vsem nevšečnostim in delu, ki bi ga imeli, če bi se takšnih podvigov lotevali sami. Predvsem pa dobimo kvaliteten končni izdelek, ki bo res predstavil vse prednosti umetnin, ki so natisnjene na platno.

Print slike na platnu in na drugih materialih

Tako pri darilih za rojstni dan kot pri tiskanju fotografij za druge namene imamo različne možnosti, ki ponujajo različne učinke. Print slike na platnu je posrečena ideja, ki bržkone prinaša ličen končni izdelek. Dobimo pa pogosto še kar nekaj dobrih idej, če se lotimo raziskovanja različnih možnosti, ki jih imamo pri tiskanju fotografij. Na podoben način recimo lahko tiskamo na druge materiale, fotografije lahko prenesemo tudi na les ali kovino. Darila s fotografijo odpirajo mnoge možnosti, ki se jih splača izkoristiti, če iščemo prav posebno darilo, ki bo unikatno in navdušujoče. Pogosto so te opcije povsem enostavne in se slika preprosto prenese na material s pomočjo naprednih tiskalnikov, za storitev pa ne bo treba veliko plačati.

Slika za rojstni dan in druge priložnosti

Ker je celoten postopek v veliki meri prilagodljiv, je priprava slik na platnu izjemna priložnost za vse, ki iščejo dobro idejo za darilo. Pogosto se na ta način pripravi slika za rojstni dan, zelo priljubljene so tudi fotografije novorojenčkov in dojenčkov, da dobimo trajen spomin na prva leta njihovega življenja. Ravno takšnih fotografij nam po navadi ne manjka, a jih imamo le na spominskih karticah in na diskih, zato je pametno premisliti še o možnosti tiska, sploh če lahko naredimo sliko na platnu.

Zelo posrečeno darilo je slika za rojstni dan tudi kasneje, predvsem ob kakšnih pomembnih jubilejih. Slike se lahko pripravijo že za 18. rojstni dan, bolj pogoste pa so recimo za 30 ali za 50 let. Tu imamo ogromno možnosti, da pripravimo res domiselno darilo, če imamo na zalogi kakšne zmagovalne fotografije iz preteklosti. Tako je lahko slika za rojstni dan tudi nekoliko hudomušna ali pa vsebuje še drugo vsebino, ki je skrita v spominih, ki jih motiv obuja. 

Seveda pa slika za rojstni dan ni edina možnost, ki jo imamo pri pripravi darila s tiskom na platno. Memory Canvas nam omogoča, da na platno natisnemo poljubne motive, ki odlično delujejo v različnih situacijah. Pogosto je to slika, ki jo podarimo ob poroki in ob drugih pomembnih življenjskih prelomnicah. Na platno lahko natisnemo fotografijo, lahko pa tudi druge motive, tako da bomo dobili dobre ideje za darilo v različnih situacijah. S kakovostno izvedbo lahko vedno pričakujemo, da bo slika za rojstni dan ali za drug namen res izpolnila vsa pričakovanja in navdušila obdarovanca. Tudi na dolgi rok bo spominek ostal brezhiben kot prvi dan.

Pogoji poslovanja
envelope