Cenovno ugodno rešitev predstavlja izposoja viličarjev

Potrebujete viličar? Pripravite se na visoke stroške. To je namreč napredna oprema, ki ponuja posebno zmogljivost in je odlično pripravljena na najbolj zahtevno delo v skladiščih, na gradbiščih in v drugih okoljih, kjer pogosto delamo s težkimi bremeni. Včasih je nakup viličarja povsem upravičen, saj rabimo svojo napravo za redno delo s težkim tovorom. Včasih pa nakupa ne moremo upravičiti, a viličar vseeno potrebujemo. V takšnih primerih se bomo pozanimali o morebitnih alternativah, ki jih lahko dobimo, če preverimo ponudbo na trgu. Na voljo imamo različne rešitve, ki so lahko cenejše, najbolj pa gotovo izstopa izposoja viličarjev

Z najemom se elegantno izognemo visokim stroškom, ki jih sicer prinaša nakup naprave. Najem viličarja seveda ni zastonj, a stroški so bistveno nižji kot pri nakupu, pravzaprav so lahko kar zanemarljivi, če primerjamo absolutno številko. Tako pride ta rešitev v poštev tudi za tiste, ki niso posebej zahtevni, a bi viličar lahko dobro izkoristili pri svojem delu. Najbolje se izposoja izkaže v primeru, da imamo le kakšno projektno delo in potrebujemo viličar za krajši čas, morda le za eno opravilo. Včasih pa dobimo dobre ponudbe tudi za dolgoročni najem, ki pride v poštev v različnih okoljih.

Imamo sicer še nekaj drugih dobrih možnosti, če želimo pri nakupu viličarja kaj prihraniti. Ne smemo pa gledati le na stroške, najprej se moramo prepričati, da bomo z izbrano opremo res zadovoljni.

Izposoja viličarjev odgovarja na različne potrebe uporabnikov

Viličarji so zelo vsestranski in se uporabljajo za opravljanje raznih zahtevnih delovnih nalog. V vsakem primeru seveda skrbijo za enostavno in varno prenašanje težkih bremen, a v praksi to lahko izgleda kot prestavljanje palet z dvesto kilogrami tovora v trgovini ali pa dvigovanje več ton težkih gradbenih elementov na gradbišču. Tako so potrebe uporabnikov zelo raznolike, jih pa ponudba viličarjev načeloma dobro pokriva.

Tudi izposoja viličarjev je lahko primerna rešitev v različnih situacijah. Pogosto nam pride prav v primeru, da imamo kakšno lažje delo in potrebujemo preprost viličar, s katerim bomo svojo nalogo brez težav opravili. To je še posebej pogosto, saj so viličarji izredno dobrodošli v kakšnih manjših skladiščih, kjer nimamo pogosto opravka s težkimi tovori, se pa vseeno srečamo tudi s takšnimi nalogami.

Izposoja viličarjev je idealna za zahtevne projekte, pri katerih potrebujemo posebno opremo

Na drugi strani potrebujemo dober viličar v primeru, da se srečamo s kakšno zelo zahtevno nalogo. To velja tudi tam, kjer že uporabljamo viličarje, morda si bomo morali izposoditi posebno napravo za kakšne posebne izzive. Zato je zelo dobrodošlo, da v ponudbi za najem dobimo tudi zmogljive terenske viličarje in druge naprave, s katerimi lahko uspešno odgovorimo na kakšne posebne zahteve.

Da bi lahko dobili pravi viličar za svoje potrebe, moramo najprej najti uglednega ponudnika, ki ima širok nabor opreme za najem. Zelo verjetno pa je, da bomo na istem mestu dobili tudi drugo ponudbo, ki predstavlja ugodno alternativo nakupu novega viličarja.

Izposoja viličarjev ni edina rešitev, če potrebujemo ugoden viličar

Alternativa je ta, da kupimo rabljeni viličar. V tem primeru bomo dobili svojo opremo, ki nam je v veliko večjo pomoč, če se redno srečujemo z zahtevnimi opravili pri prestavljanju težkega tovora. Seveda je nakup rabljene opreme nekoliko dražji od najema, vseeno pa so stroški bistveno nižji kot pri novih viličarjih. Tako ima izposoja viličarjev dostojno alternativo, predvsem za tiste, ki so nekoliko bolj zahtevnejši in v ponudbi za najem ne najdejo pravih rešitev.

Če so viličarji rabljeni, bodo tudi cenejši. Ni nujno, da gre za zelo stare in močno rabljene viličarje, ta oprema se pogosto menja in hitro lahko na trgu rabljenih viličarjev najdemo povsem spodobno opremo, ki je pripravljena na zahtevno delo. Cene bodo ugodnejše, ne da bi morali sprejemati velike kompromise. To velja predvsem v primeru, da najdemo rabljeni viličar v ponudbi uglednih podjetij, ki opravljajo prodajo in servis viličarjev. Ti trgovci namreč tudi rabljeno opremo dobro pripravijo na prodajo, zagotavljajo brezhibno delovanje in dolgoročno zanesljivost.

Izposoja viličarjev koristi predvsem tistim, ki redno delajo s težkimi tovori

Izposoja viličarjev je lahko enostavnejša

Vsekakor nam viličarji rabljeni ponujajo dobro rešitev, če potrebujemo lastno napravo. Ni pa nujno, da bomo res deležni veliko boljše izkušnje, kot bi jo imeli z najemom. Včasih je izposoja viličarjev povsem smiselna tudi za dolgoročno uporabo, če dobro preračunamo vse stroške, ki jih imamo z lastno napravo ali z najemom.

Predvsem velja izpostaviti to, da najem viličarja običajno že vključuje tudi vzdrževanje in servis ter nekatere potrošne materiale. Ni nam treba skrbeti za te obveznosti, ki so nujne za dobro delovanje viličarja. Če imamo lastno napravo, bomo imeli z vzdrževanjem in servisiranjem viličarja kar nekaj skrbi in dela, seveda pa tudi nekaj stroškov. To moramo upoštevati, ko se odločamo za najem, saj se izposoja viličarjev lahko izkaže za ugodnejšo varianto, predvsem pa je veliko bolj enostavna in elegantna.

Tako pri najemu kot pri nakupu viličarja nam dober trgovec lahko močno pomaga. Splača se izkoristiti njihovo ponudbo, sploh če iščemo kakšno bolj zmogljivo opremo za delo s težkim tovorom.

Pogoji poslovanja
envelope