Baterijski vrtalnik je nujna oprema za dom

Kar nekaj orodja bomo potrebovali že pri rednem vzdrževanju doma in delu v okolici. Že res, da lahko marsikaj postorimo na roke ali pa z osnovnimi pripomočki, ki jih gotovo imamo doma, a prav tako hitro se bomo srečali z izzivi, ki zahtevajo posebne rešitve. Najbolj očitno je to verjetno pri vrtanju – srečamo se z nalogo, ki je z ročnim orodjem ne bomo uspeli opraviti. Potrebujemo vrtalnik, na tem področju pa imamo kar nekaj izbire in lahko dobimo zelo posrečeno orodje za takšne in drugačne naloge.

Za domače mojstre je vsekakor priporočljiva izbira baterijski vrtalnik. Gre namreč za nadvse uporabno opremo, s katero se bomo lotevali različnih opravil v različnih okoljih. Gotovo želimo biti kar se da neovirani, da lahko delo opravimo brez težav. Predvsem se ne želimo ukvarjati z okorno opremo in dolgimi kabli. Najbolje se takšni vrtalniki obnesejo pri tistih, ki želijo biti dobro opremljeni za razna domača opravila pri vzdrževanju hiše ali stanovanja. Seveda pa je tak vrtalnik nadvse priročen tudi za zahtevnejše mojstre, tudi za tiste, ki se z gradbenimi opravili srečujejo v sklopu svojih službenih obveznosti.

Baterijski vrtalnik ima namreč kar nekaj odločilnih prednosti, tudi v primerjavi z drugimi električnimi vrtalniki. Pokaže vse prednosti sodobne akumulatorske opreme in pogosto ponuja še mnoge dodatne funkcije, s katerimi odgovarja zahtevnejšim uporabnikom. Vsekakor se splača imeti dober vrtalnik, s katerim bomo vedno opravili vsako nalogo s popolnim rezultatom.

Kaj zmore baterijski vrtalnik?

Na prvi pogled je akumulatorski vrtalnik morda precej enostaven in ne deluje kot zmogljiva in robustna oprema. A zmogljivosti sodobnih električnih orodij so presenetljive in jih ne moremo oceniti zgolj na podlagi velikosti ohišja in teže izdelka. Ravno zato so lahko kompaktni baterijski vrtalniki povsem spodobna izbira tudi za zahtevnejše izzive pri delu.

Vsak baterijski vrtalnik ima predvsem eno ključno funkcijo, to je vrtanje lukenj. Pri tej nalogi imamo opravka z trdimi materiali, v katere ni lahko vrtati, zato potrebujemo zmogljivo napravo. Največ možnosti imajo tisti, ki večinoma delajo z lesom, ki ga je lažje oblikovati – v tem primeru pride v poštev praktično vsak vrtalnik. Če pa se srečujemo z betonom in kovinami, bomo potrebovali zmogljivejši vrtalnik.

Zelo dobra izbira je baterijski udarni vrtalnik, ki nadgradi funkcijo samega vrtanja z vgrajenim načinom udarnega vrtanja. To močno olajša vrtanje v beton in druge močne materiale. Zgolj z vrtenjem svedra namreč ne moremo prebiti odporne površine in ne bomo naredili globoke luknje. Z udarnim kladivom hitro prodremo globlje v material, kjer sveder dejansko lahko začne opravljati svoje delo. Zato je funkcija udarnega vrtanja zelo dobrodošla, ponekod kar nepogrešljiva, če želimo delo res brezkompromisno opravljati.

Zmogljiv baterijski vrtalnik lahko vrta tudi v zahtevnejše materiale

Ima pa baterijski vrtalnik tudi nekatere posebne prednosti, ki so značilne za akumulatorsko opremo.

Praktičen baterijski vrtalnik z avtonomnim delovanjem

Za akumulatorsko opremo je značilno to, da je zelo praktična v vsakem okolju, predvsem tam, kjer nimamo dostopa do električnega omrežja. Imamo sicer na voljo različne rešitve, a prav baterijsko orodje je najbolj prepričljivo. Poleg tega se baterijski vrtalnik zelo dobro obnese povsod tam, kjer se ne želimo ukvarjati z dolgimi kabli. Pogosto je pomembno, da smo kar se da fleksibilni in lahko s priročno opremo enostavno rešimo vsako nalogo. V takšni situaciji je kompakten akumulatorski vrtalnik gotovo boljša izbira od okornega in težkega električnega vrtalnika.

Ob nakupu dobimo tudi baterijo in polnilec, pogosto je v kompletu še nadomestna baterija, da ni treba prekinjati dela. Baterijo enostavno zamenjamo in jo damo polniti, medtem ko nadaljujemo z delom. Takšno orodje na ta način omogoča popolno avtonomijo delovanja, baterijski vrtalnik brez težav deluje kakšnih 30 minut s polno baterijo, torej lahko vrtamo celo uro, če imamo komplet dveh baterij. Za večino običajnih nalog je to več kot dovolj časa, medtem pa se tako ali tako baterija tudi napolni. Ni treba torej skrbeti, da bi med delom zmanjkalo energije!

Baterijski vrtalnik z naprednimi funkcijami

Že res, da ima baterijski vrtalnik predvsem eno pomembno nalogo, poleg tega lahko izberemo baterijski udarni vrtalnik, ki ponuja nekoliko bolj napredno delovanje. A na voljo so tudi naprave, ki imajo drugačne nadgradnje in nam pri delu lahko še bistveno bolj pomagajo.

Dober baterijski vrtalnik se odlično izkaže pri zahtevnem delu

To je na primer akumulatorski vrtalni vijačnik. Takšna naprava zmore marsikaj, pomaga nam pri praktično vsakem domačem opravilu, saj lahko vrta in vijači. Tako bomo zelo dobro opremljeni in pripravljeni na vsak izziv, saj je z vijačenjem pri domačih projektih po navadi še več dela. Pomembno pa je to, da imamo na voljo dober akumulatorski vrtalni vijačnik ter ustrezne nastavke za delo z vijaki, s katerimi se srečujemo. Tudi sicer potrebuje baterijski vrtalnik ustrezne svedre, da delo lahko uspešno opravimo.

Pogosto je komplet svedrov vključen že ob nakupu, so pa nastavki univerzalni in jih lahko kupimo posebej. Splača se izbrati kvalitetne svedre za vrtanje v različne materiale, na voljo imamo prepričljive komplete po ugodni ceni. S takšno opremo se bo baterijski vrtalnik še bolj izkazal!

Pogoji poslovanja
envelope